- Han er tourens klart sterkeste rytter

FÅR SKRYT: Tour de France-rytter Peter Sagan.

FÅR SKRYT: Tour de France-rytter Peter Sagan. Foto: Kenzo Tribouillard (Afp / NTB scanpix)

Tinkoff-Saxo-eier Oleg Tinkov har sluttet fred med Peter Sagan.

Den russiske milliardæren har tidligere beskyldt Sagan for å ikke vinne nok til å rettferdiggjøre den høye lønnen han får. Etter å ha sett slovaken imponere på så vel mellomharde fjelletapper som i spurtene i årets Tour de France, har imidlertid pipen fått en annen lyd.

– Selvfølgelig er jeg fornøyd med Sagan. Han er etter min mening den den klart beste rytteren i feltet. Det sa jeg også til Chris Froome. Jeg vet ikke om han var enig, sier Tinkov med et smil.

Sagan har et komfortabelt forsprang på konkurrentene i kampen om den grønne poengtrøya og vil etter alt å dømme vinne den nok en gang.

Så langt står slovaken bokført med fem andreplasser og to tredjeplasser i årets Tour.

Lageier Tinkov innrømmer gjerne at han helst skulle sett Sagan på toppen av seierspallen.

– Hvordan skal man avgjøre hva som er best: Tre etappeseirer eller å vinne poengtrøya? Hvis man vinne den grønne trøya, er det bra. I en ideell verden ville jeg gjerne hatt både den og etappeseierne, sier russeren.

Helt tilfreds er han ikke før rytterne på laget hans er vinnere.

– Jeg har dette laget for å vinne. Ikke for å samle på andreplasser og sekundære pallplasseringer. Jeg bruker selvfølgelig ikke så mye penger for å være fornøyd med å være nest best. Jeg vil være en vinner, sier Tinkov. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.