RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han er vårt største håp

VM-HÅP: Syklisten Alexander Kristoff.
VM-HÅP: Syklisten Alexander Kristoff. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Alexander Kristoff kan krone supersesongen i VM.

Alexander Kristoff var selvskreven på det norske laget til fellesstarten under sykkel-VM i Spania. Han får med seg Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug i det tøffe rittet.

Sportssjef i Norges Cykleforbund, Hans Falk, mener Kristoff er det største norske håpet på fellesstarten i Ponferrada. Katjusja-rytteren var først over målstreken på to etapper av Tour de France denne sesongen, i tillegg til å vinne Milano – Sanremo og Cyclassics-rittet.

- Kristoff har prestert best i år. Derfor er det naturlig at han er vårt største håp. Samtidig har Edvald Boasson Hagen vist at han er på god vei nå. Vi vet at han er veldig god på éndagsritt. Det blir veldig spennende, og mye avhenger av hvordan rittet forløper, sier Falk til NTB.

- Det er et lag som er sammensatt for å takle forskjellige rittstrategier, sier landslagssjef Stig Kristiansen om uttaket.

Lettere valg uten Hushovd

Thor Hushovd, som ble verdensmester i 2010, skadet hofta da han veltet under avslutningsetappen av Tour de Poitou-Charentes i slutten av august. På grunn av det ga han selv beskjed om at han var utelukket fra VM-diskusjonen.

- Å si at jeg ble glad for det blir ikke riktig, men det gjorde helt klart valget av de tre rytterne til fellesstarten i eliteklassen enklere, sier Kristiansen til NTB.

- Jeg slipper heldigvis å ta stilling til om han skulle vært på laget.

I stedet falt valget på Nordhaug, Boasson Hagen og Kristoff, som landslagssjefen mener det kan stilles store forventninger til.

- Vi har en OL-medaljør og en VM-medaljør. Det er ryttere med voldsom kjørestyrke og kapasitet. Vi kan ikke reise til VM med et slikt lag uten medaljehåp. Vi er glade så lenge prestasjonene er gode, men medaljer henger høyest i slike mesterskap, sier Kristiansen.

Samarbeid?

De tre norske rytterne kan beherske forskjellige strategier. Sprinteren Kristoff er avhengig av en annen strategi enn de to andre. Kristiansen mener land som Frankrike og Tyskland vil ønske et samlet felt til mål.

- Det er ikke alle land som har offentliggjort sine uttak enda, men vi har indikasjoner på at John Degenkolb (Tyskland) og Nacer Bouhanni (Frankrike) er ryttere det vil satses på. Det er lag som da vil kjøre på samme måte som det Kristoff ønsker, sier landslagssjefen.

- Dette laget gir oss alternativer. Blir det kjørt tøft fra start er Boasson Hagen og Nordhaug begge veldig gode å ha. Vi vet at noen nasjoner har gode sprintere de vil kjøre for. Det er ingen klatreetappe, men den er veldig tøff, sier sportssjef Falk.

Fellesstarten i sykkel-VM går 28. september. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere