- Han passer perfekt hos oss

Foto: Dani Cardona/Bård Idås (Reuters/Scanpix)

Om Team Sky får det som de vil blir Mark Cavendish og Edvald Boasson Hagen gjenforent i Team Sky. - Hva da, Edvald?

17.03.10 15:26

LONDON (Nettavisen): Team Sky flekket finansielle muskler og varslet alvor da de kjøpte fri Bradley Wiggins fra Garmin-Transitions. Nestemann på lista er Edvald Boasson Hagens nemesis fra Team Columbia, Mark Cavendish.

Den britiske leppeslengeren er under kontrakt med Team Columbia ut 2010. Deretter kjører han, etter eget utsagn, for laget med høyest ambisjoner og størst ressurser.

Senior sportsdirektør i Team Sky, Scott Sunderland, pakker interessen inn i silkepapir:

- Mark Cavendish er britisk og dette er et britisk lag. Han passer perfekt. Han har sagt at han er veldig fornøyd med å være der han er nå. Vi har noen langsiktige mål for dette laget. Mål han også er nødt til å være komfortabel med. Først og fremst må han signalisere til oss, dersom han er interessert, sier Sunderland til Nettavisen.

- Han vet om oss. Han vet hvor vi holder til. Han er der han er. Når han er ferdig med kontrakten sin, må han finne ut om han vil forlenge eller satse videre et annet sted.

Same procedure as last year, Kid?
Spør hvem som helst blant Sky-direktørene, og de vil bekrefte at de svært gjerne ønsker seg signaturen til nåtidens aller beste sykkelsprinter. Dave Brailsford (direktøren for det hele) har uttalt at Team Sky skal bli sykkelsportens svar på Manchester United.

Det ligner mer på et Real Madrid på to hjul. Madrid-klubbens «Los Galacticos» (dyrkjøpte verdensstjerner) pleier selv å ytre et ønske om en overgang offentlig, før den kongelige klubben setter seg ned til sluttforhandlinger.

Les også: Misliker Wiggins-utspill

Wiggins og Cavendish har konkurrert sammen i velodromen for British Cycling under ledelse av Dave Brailsford. På sett og vis er Sky-laget konstruert for å hente hjem britenes største sykkelstjerner, til den første, store britiske proffsatsingen på landeveien.

Ut fra et norsk synspunkt byr den eventuelle overgangen på et interessant dilemma for Edvald Boasson Hagen. 22-åringen gjorde grovjobben for så vel Cavendish som André Greipel i Columbia-laget.

At han i det hele tatt valgte å bryte med 2009-sesongens mestvinnende lag, forklarte han siden med at han ikke syntes han ble satset nok på.

Boasson: - Han er en bra kar
For Boasson Hagens del vil friheten i Sky-laget også bli innskrenket den dagen Cavendish signerer. Slik også Thomas Lövkvists egne muligheter ble snudd opp ned da Wiggins endelig ankom fra Garmin.

Under Sky-lanseringen i London i januar tok Nettavisen opp nettopp denne problemstillingen med Boasson Hagen selv. Uoppfordret svarte han slik på spørsmålet om hvilke ryttere han tror står på Team Skys ønskeliste:

- Mark Cavendish er vel høyt på ønskelista når han er fra Storbritannia. Han er under kontrakt, og det var ikke mulig å få ham nå. Han vinner jo det meste av løp, så det er vel ikke unaturlig at de ønsker seg ham. Jeg er sikker på at vi får til noe bra neste år uten ham også, sier Boasson Hagen til Nettavisen.

- Hva tenker du om det, har du lyst til å være på lag med Cavendish en gang til?

- Ja, vi får til mye bra resultater. Han er en bra kar.

- Nå kommer han i så fall etter deg..

- Ja, det er jeg som er først, og jeg er veldig glad for at jeg har signert for Sky. Men vi fikk til mange gode resultater når vi kjørte sammen i fjor. Man skal ikke se bort ifra at vi får det til senere heller, hvis vi kommer på lag igjen. Det er ingenting som er sikkert der.

Skrev ønskeliste til Sky
Foran 2010-sesongen har nordmannen fått det som han vil i det nystartede laget. Han får en relativt fri rolle og får konkurransefri i juni for å trene seg opp til Tour de France-debuten.

- Jeg skrev en ønskeliste i høst, og den ble stort sett fulgt. Jeg vil gjerne kjøre Paris-Roubaix, Flandern Rundt, Gent-Wevelgem og Tour de France. Ellers kan jeg stort sett kjøre det meste imellom det, sier Boasson Hagen.

- Hva slags rolle får du i laget?

- Jeg håper jeg får kjøre for egne sjanser i noen ritt. Jeg håper å få kjøre noen spurter også, for vi har ingen rene spurter. Det er jeg og Ben Swift som er spurterne på laget hittil. Vi har mange andre som kan avgjøre løp også. Det blir nok noen bra resultater, varsler han.

- Hvis Cav kommer hit, er det fantastisk
Sportsdirektør Sunderland varsler at gudbrandsdølen må påregne å utføre oppdrag som hjelperytter også kommende sesong.

- Edvald har sine egne mål. Han ønsker å vinne løp, lære og få mer erfaring. Noen ganger vil han bli spurt om å opptre som hjelperytter. Jeg tror ikke han har noe problem med det. Det kommer til å bli et år hvor Edvald oppnår veldig mye. Han kommer til å være enda bedre i 2011 og året etter der og året etter der. La oss se hvor langt han når, formaner Sunderland.

- Er du enig i at en framtidig signering av Cavendish innskrenker Boasson Hagens muligheter?

Les også: - Edvald beholder sin rolle

- Det er noe vi kommer til å se nærmere på, dersom Cavendish kommer hit. Vi må respektere Edvald og resten av rytterne på laget – og se på de nye mulighetene.

- Du har hentet inn store deler av årets stall. Vil du ha Cavendish?

- Jeg er fornøyd med de som er her nå. Hvis Cav kommer hit, er det fantastisk. Gjør han ikke det, er jeg fornøyd med det vi har.

Kniver om de samme rittene
De tidligere lagkameratene kommer til å utkjempe mange slag denne sesongen. Per nå er endagersklassikerne og de fleste spurter Edvalds beste mulighet til å vinne ritt.

Etter ti etappeseirer i Tour de France, fem i Giro d’Italia og triumfen under fjorårets Milano-San Remo, er det naturlig at Cavendish også fokuserer mer på klassikerne.

- Hvor like eller ulike er dere to som ryttere? Kommer dere til å krige om de samme skalpene etter hvert?

- Han går vel ikke i brudd, i den grad som jeg gjør. Han er heller ikke så god på tempo. Jeg har flere sjanser enn ham, ettersom han er en ren spurter. Han har overrasket meg noen ganger oppover (i bakker), men jeg håper at jeg kjører bedre enn ham i harde løp. Vi er ikke så like, annet enn at begge er forholdsvis raske i spurten.

- Tror du ikke han ville gitt høyrearmen for å vinne Gent-Wevelgem, slik du gjorde? Tror du ikke han vil sikte seg inn mot klassikerne etter å ha vunnet mange andre etapper og ritt?

- Jo, det vil han vel. Men det er jo dem som er med i fronten som får sjansen. Det gjelder bare å være først.

- Du hjalp vel han til seier i Milano-Sanremo også, stemmer ikke det?

- Jo, inn i bakkene var det jeg som lå og tauet på ham. Jeg har hjulpet ham en god del.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag