*Nettavisen* Sport.

- Håper på etappeseier til Boasson Hagen

VIL TILBAKE: Edvald Boasson Hagen har funnet tilbake til idealvekten og er klar for Tour of Qatar. Bildet er fra Tour de France 2011, da han vant den 17. etappen fra Gap til Pinerolo. Foto: Pascal Pavani (Afp)

- Jeg er definitivt muskelmessig sterkere.

08.02.15 08:20

Søndag starter Tour of Qatar med tre nordmenn på startstreken.

En av disse er Edvald Boasson Hagen, som har funnet tilbake til idealvekten. 27-åringen startet opp igjen samarbeidet med sin tidligere trener, Fredrik Mohn, i fjor, og de to var raskt ute med å fortelle at nordmannen skulle jobbe for å øke styrken og gå opp i vekt.

Det har allerede gitt resultater.

- Jeg er definitivt muskelmessig sterkere. Samarbeidet med Fredrik Mohn fungerer veldig bra og vi har en god plan på ting, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Nå ser MTN-Qhubeka-rytteren frem til start i Tour of Qatar, som åpner med en 136 kilometer lang etappe.

Trener Fredrik Mohn forteller til procycling.no at han håper på etappeseier til Boasson Hagen, men vil ikke legge noe press på gutten fra Rudsbygd i Lillehammer.

- Jeg tror det tar tid før han er oppe der han var før. Det er mye som skal stemme og det er lite vi får gjort iløpet av de to månedene vi har hatt sammen. Det handler ikke bare om fyisk form (i spurten). Det handler om å ta rett avgjørelse i rett sekund, men er du ikke sterk nok er du hvertfall ikke med, sier Mohn.

Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm (Katjusja) deltar også i rittet. Etapperittet avsluttes fredag 13. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.