*Nettavisen* Sport.

- Hushovd burde sagt noe

Sykkelpresident Harald Tidemann Hansen mener Thor Hushovd godt kunne brakt videre at Lance Armstrong hadde medgitt å ha dopet seg.

Sykkelpresident Harald Tidemann Hansen mener Thor Hushovd godt kunne brakt videre at Lance Armstrong hadde medgitt å ha dopet seg. Foto: Aleksander Andersen (NTB scanpix)

Det mener sykkelpresidenten etter nordmannens Lance Armstrong-avsløringer.

Sykkelpresident Harald Tidemann Hansen mener Thor Hushovd godt kunne brakt videre at Lance Armstrong hadde medgitt å ha dopet seg.

- Det hadde ikke gjort noe om han under hånden hadde fortalt om det han fikk høre, sier Hansen til NTB.

Det var under en prat med Lance Armstrong i mai 2011 at Thor Hushovd i klartekst ble fortalt at Armstrong hadde brukt doping for å bli den han var. På det tidspunktet hadde amerikaneren ennå ikke innrømmet sin dopingskyld offentlig. Det gjorde han først halvannet år senere.

Historien blir fortalt i Thor Hushovds biografi som han har skrevet i samarbeid med Jostein Ravnåsen.

Hansen hadde akkurat snakket med Hushovd da NTB fikk sykkelpresidenten i tale onsdag kveld.

– Jeg skjønner hvordan Thor tenkte på det tidspunktet og at han var ukomfortabel med situasjonen. Dette var ikke noe han ønsket å gå i skuddlinjen med da, men det hadde ikke gjort noe om han hadde fortalt om episoden under hånden enten til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) eller Norges Cykleforbund, sier sykkelpresidenten.

Også leder Anders Solheim i Antidoping Norge mener at Hushovd burde sagt noe.

– Vår holdning er at de som vet noe, bør fortelle det til antidopingorganisasjonene. Det er et bidrag de kan gi til en ren sykkelsport. Men den enkelte må ønske å fortelle det, ingen kan tvinge dem til det, sier Solheim til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.