*Nettavisen* Sport.

- Hushovd eller Freire

Foto: AFP / Scanpix

Julian Dean spår utfallet av Milano-Sanremo.

22.03.08 08:51

Årets første mammutklassiker står for døren. Milano-Sanremo er rittet alle sprinterne gleder seg til, når de står opp til en ny sykkelsesong.

- Det er sannsynligvis den viktigste klassikeren for sprinterne. Den er ikke så hard, og det kommer alltid til å ende med en sprint, sier Julian Dean til Nettavisen.

Newzealenderen står lørdag øye til øye med Thor Hushovd, for første gang etter han meldte overgang fra Crédit Agricole til Team Slipstream.

Tipper Thor på podiet
Ventelig har imidlertid ikke Dean noen mulighet til å blande seg inn i tetkampen under oppløpet langs Via Roma.

- Thor har vunnet etappeseiret og stått på podiet flere ganger allerede. Hvor god form er han i nå?

- Jeg har ikke sett ham i løp ennå, men jeg har forstått at han er i svært god form. For meg er det to favoritter til årets Milano-Sanremo. Det er han og Oscar Freire. Thor har ikke vært med og kjørt mye med italienerne i det siste, men han er i kjempegod form og jeg tror han kommer på podiet denne gangen.

- Hvorfor holder du ham blant favorittene?

- På grunn av resultatene han har hatt i det siste. I Paris-Nice viste han at han klatrer godt for tida, og han hadde den gule ledertrøya i to dager. Så tok han det roligere og brukte ikke opp for mye krefter. Han sykler rett og slett bra for tiden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Topper listene
Både bookmakere og italiensk sykkelpresse er i full gang med å offentliggjøre sine tips foran sykkelklassikeren.

Tippeselskapet Unibet var ingen suksess som sykkellag, men pengespill har de visst mer greie på. Her er Oscar Freire favoritt (4,50 i odds), foran Alessandro Petacchi (6,00), Tom Boonen (8,50), Filippo Pozzato (12.00) og Thor Hushovd (16.00).

Også La Gazzetta dello Sport figurerer med Hushovd på sin favorittliste. Avisen begrunner det med hans dominans under Paris-Nice nylig.

Avgjøres over Poggio
At Hushovd ikke rager helt i toppen hos bookmakerne, mener Dean er logisk. Samtidig presiserer han at nordmannens allroundegenskaper gjør ham enda farligere i ritt som dette.

- Han er helt klart forskjellig fra typer som McEwen og Petacchi. De sprinter, og kun det. Thor er mer allround. Han klatrer godt, er god i motbakkesprinter og er god på timetrial.

Milano-Sanremo består blant annet av toppene Capo Mele, Capo Cervo og Capo Berta på sin ferd mot Sanremo.

Den viktigste er imidlertid Poggio etter snaue 288 kilometer - seks kilometer før målgang nedover Lungomare Italo Calvino.

- Dette rittet er ikke så veldig hardt. Derfor er det også veldig viktig å henge med over den avgjørende toppen Poggio. Klarer

- Jeg er sterk nok
Selv holder han Oscar Freire, Filippo Pozzatto og Alessandro Petacchi som sine argeste konkurrenter.

- Julian Dean tror på deg eller Oscar Freire, får han rett?

- Ja, jeg håper jo det. Jeg føler meg i hvert fall sterk nok til å være med helt der fremme.

Milano-Sanremo starter allerede klokka 10.00 lørdag. Rytterne er ventet i mål mellom 16.30 og 17.00.

PS! En rytter Hushovd ikke trenger å bekymre seg for er Riccardo Ricco. Saunier Duval-rytteren sliter med skade etter et fall under Tirreno-Adriatico.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag