*Nettavisen* Sport.

- Ikke bekymret for Edvald

Foto: Gunnar Mjaugedal, SCANPIX

Dopingskandalene tar ikke motet fra mor Boasson.

26.07.07 12:32

«Tour de Scandale» er i ferd med å bli et begrep. Sykkelsporten rystes av dopingsak etter dopingsak. Inn i dette proffsirkuset skal snart 21-årige Edvald Boasson Hagen. Det bekymrer ikke stortalentets mor, Signe Boasson.

- Nei, vi må jo bare stole på de personene vi har kontakt med i T-Mobile (Edvalds profflag journ. anm.). De har vært veldig ålreite, sier Signe Boasson til Nettavisen.

- Enkeltpersonens ansvar
Hun stiller ikke spørsmålstegn ved laget selv om Sergej Gontsjar og Patrik Sinkewitz er blitt kastet ut fra T-Mobile i år på grunn av dopingmisbruk.

- Det er enkeltpersoner som selv må ta ansvar for det de gjør. Mitt inntrykk er at det stort sett er de eldre rytterne som blir tatt, og da må man jo lure på om det er krampetrekninger for å sikre økonomien på slutten av karrieren, sier hun.

Boasson legger likevel ikke skjul på at de siste dagers hendelser skader sykkelsporten enormt.

- Sykkelsporten mister helt fokus. Det er utrolig urettferdig for de rytterne som ønsker å drive en ren idrett og satse skikkelig. Det blir så man tenker «hvem blir den neste som blir tatt?».

Etter at sønnen Edvald skrev under for T-Mobile i mai i år, har han vært på to samlinger med det tyske laget. På den andre samlingen kom han midt oppi avsløringen av Sinkewitz’ dopingsak. Det var en spesiell opplevelse.

- Viktig at Edvald er skeptisk
- Klart at det var jo ikke noe ålreit. Men det viktige er at Edvald selv er skeptisk, og at han prater med dem han stoler på her hjemme om disse tingene. Og så sier jeg til ham at han aldri må gå fra flasker med drikke, og så drikke av dem etterpå. Man vet aldri, og som mor så tenker man jo på sånne ting også, sier hun og ler litt.

En ting er hun krystallklar på. Hun kommer ikke til å gi opp sykkelsporten.

- Nei, det ville jo være som å la juksemakerne vinne ved at de får ødelegge sporten det. Sykling er en kjempefin idrett, og jeg håper alle unge syklister bare står på videre, sier Boasson som ikke har opplevd negative reaksjoner i nærmiljøet.

- Det har bare vært masse positive tilbakemeldinger i forhold til Edvald. Han har til og med fått sin egen fanklubb i området her, forteller Boasson.

PS. Edvald Boasson Hagen blir ikke formelt T-Mobile-rytter før 1. januar 2008.

Følg Tour de France direkte her eller se rittet direkte på TV 2 eller TV 2 Sumo!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.