Gå til sidens hovedinnhold

- Ingen henger med hodet over dette

Greipel vant. Sky mistet ledertrøya.

Tyskeren André Greipel gikk til topps på den andre etappen i Eneco Tours tirsdag og tok sin sjuende seier totalt i rittet. Samtidig mistet Sky ledertrøya.

Lars Petter Nordhaug i Sky hadde en dag der han jobbet for laget. Han rullet inn med hovedfeltet.

- Det var egentlig en fin dag. Vi i Sky satt foran og kontrollerte hele dagen, men Viviani klarte ikke å vinne denne etappen, så vi mistet ledertrøya. Det gjør ikke så mye, for han kunne ikke ha vunnet dette rittet sammenlagt likevel. Derfor er det ingen som henger med hodet over at vi ikke har mannen i gult lenger, sa Lars Petter Nordhaug til NTB etter 181 kilometer lange etappen i Breda.

Flere velt

Nordhaug forteller om en litt kaotisk etappe med en del velt, særlig mot slutten.

- Det går på trange veier og blir rotete. Heldigvis kom jeg meg unna det meste av kaoset, fortalte tønsberggutten.

Han sa at han fortsatt kjente litt smerter etter velten og smellen han fikk i Danmark i forrige uke, også på tirsdagens etappe i Nederland, men det går bedre og bedre dag for dag.

Nå venter ytterligere et par flate etapper på rytterne, før det står en tempo på programmet samt tre litt tøffere etapper mot slutten.

- Jeg ser fram til de siste litt hardere etappene, for alt tyder på at jeg kommer til å få muligheten til å kjøre for min egen sjanse da, sa Nordhaug til NTB.

Takket lagkameratene

Greipel misset i spurten på den første etappen mandag. Etter å ha ligget i glimrende posisjon et par hundre meter før mål, klaffet det ikke for ham, og han innledet med en fjerdeplass. Det var tyskeren selvsagt ikke fornøyd med. Han vant tross alt fire etapper i Tour de France i juli.

Men tirsdag viste han sitt gamle jeg igjen og vant en klar seier i Breda.

- Det er klart vi hadde større forhåpninger enn en fjerdeplass på mandagens etappe, men vi er ingen maskiner, så det kan gå opp og ned. Nå ble det seier på denne andre etappen, og jeg må bare takke for god laginnsats, for lagkameratene min hjalp meg godt til denne seieren og dro meg fram til målstreken, sa 33 år gamle Greipel, som også rykket opp på annenplass i sammendraget, fem sekunder bak nederlenderen Jesper Asselman fra Roompot-laget.

Eneco Tours fortsetter onsdag og avsluttes søndag. (©NTB)

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget