RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er et rasshøl

Foto: Ian Langsdon/EPA
Mark Cavendish har gjort seg upopulær blant franskmenn

Cavendish har virkelig imponert i årets Tour de France. Med fire etappeseirer har han lagt beslag på den grønne poengtrøya, og stilt Thor Hushovd i skyggen.

Og med suksess må det også komme litt dritt. I onsdagens utgave av den franske avisen L’Equipe skal en anonym rytter ha kommet med rasismeanklager om Mark Cavendish.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Cavendish er en rasist. Han er anti-fransk. Han på passe på hva han sier. Vi vil ikke godta dette lenger, skal rytteren ha sagt, ifølge kildene.

- Måtte bare le
Cavendish ville imidlertid ikke ta avstand eller unnskylde seg da han ble konfrontert med artikkelen.

- Jeg tror jeg kan koke over noen ganger. Men det er irrelevant hvilken nasjonalitet en rytter har, og hvordan han ser, ut om jeg blir et rasshøl mot noen. Fordi, som jeg sa, jeg er et rasshøl, sa Cavendish, og la til:

- Da jeg fikk se denne artikkelen måtte jeg bare le. Jeg er ikke slik, og folk som kjenner meg vet at jeg ikke er slik. Skaden er skjedd, halve Frankrike har lest dette på morgenen. Jeg håper bare at personen som skrev og sa dette føler seg skyldig, sier han til Cyclingnews.com.

- Kompliment
- Jeg skulle gjerne visst hvem som har skrevet dette, eller hvilken rytter som sa dette, så kunne jeg pratet med ham om det. Jeg pratet med noen franskmenn i dag for å se hvordan reaksjonen var.

Cavendish sier videre at når man er en kjent rytter så kommer det til å bli situasjoner med pressen.

- Jeg tar det som en kompliment at de prøver å starte med drittkasting om noe som ikke har noe med sykling å gjøre. De kan ikke kritisere syklingen min, sier mannen fra Isle of Man, som er godt på vei til å vinne den grønne trøyen i årets Tour de France.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere