RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er i kjempeform

(AP/Scanpix)
Kurt Asle Arvesen leverer råsterk sykling i klassikeren Paris - Nice. Onsdag sykler han for etappeseier og den gule ledertrøyen. - Jeg er i kjempeform, sier CSC-rytteren.

Tirsdag gjennomførte romsdalingen en ny sterk etappe i det franske Pro Tour-rittet. Etter 45 kilometer i et ufyselig vintervær og på et meget glatt underlag, spurtet Arvesen inn til andreplass bak belgiske Tom Boonen.

Prøvde å ta spurten
- Det gikk egentlig veldig bra, og jeg kan ikke være misfornøyd med en andreplass. Jeg prøvde først å angripe fem kilometer før mål, og hadde derfor litt syre i beina da spurten gikk. Jeg prøvde også å åpne spurten, men Boonen var utrolig kjapp, og jeg var egentlig sjanseløs inn mot mål, sier Arvesen til TV 2 Nettavisen.

Tirsdagens etappe ble kortet ned fra 191 til 46 kilometer på grunn av kraftig uvær.Ingen av syklistene klarte å komme seg unna i brudd på den korte etappen, og feltet kom samlet inn til Thiers.

- Det var en utrolig stressende etappe. Alle ville sitte fremme, og det var stor fart hele veien. Når det er en så kort etappe er det stor kamp om plassene fremme i feltet, og alle har overskudd når man kommer mot mål. Det var mye vann i veibanen, og en del is innimellom. Og like før mål var det en hasardiøs nedkjøring, forteller danmarksproffen.

Carte blanche
Ledelsen i CSC-teamet har gitt Kurt Asle Arvesen en fri rolle på onsdagens etappe. Det betyr i klatekst at nordmannen kommer til å satse alt på å oppfylle drømmen om en etappeseier - og samtidig overta den gule ledertrøyen. Lykkes han med det, kan Arvesen fort bli CSCs rytter i kampen om sammelagtseieren.

- Så langt har vi kjørt for Bobby Julich og Jens Voigt. I går dro jeg, men slik er det ikke lenger. Onsdag får jeg en fri rolle, og vil prøve å overta den gule ledertrøya. Jeg er i god form, og målet mitt er en etappeseier. Hvis jeg vinner onsdag, er jeg nok ikke den første som ofres, sier en som alltid beskjeden Kurt Asle Arvesen.

Det største i karrieren
Etter to etapper ligger han på tredjeplass, bak Boonen og nederlandske Erik Dekker. Avstanden opp til den gule trøya er bare fem sekunder. Og når rittet nå går inn i tøffere partier med mer stigning, har Arvesen et klart overtak på Boonen og Dekker.

- Det er langt igjen ennå, og det er mange sterke syklister like bak meg. Men jeg er som sagt i kjempeform. Det er selvsagt hypotetisk foreløpig, men hvis jeg skulle vinne Paris - Nice vil det være det absolutt største så langt i karrieren. Det er det første rittet på Pro Touren, og det mest prestisjefylte vårrittet.

Paris - Nice avsluttes førstkommende søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere