RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg fant noen ekstra krefter

NM-MESTER: Edvald Boasson Hagen vant søndag NM-fellesstarten på sykkel.
NM-MESTER: Edvald Boasson Hagen vant søndag NM-fellesstarten på sykkel. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Edvald Boasson Hagen ville vise seg frem for hjemmepublikummet. Og gjorde det.

Edvald Boasson Hagen ble hyllet av Lillehammer-publikummet etter gullet i NM-fellesstarten. Lillehamringen slo til med en maktdemonstrasjon i avslutningen søndag.

28-åringen fra Rudsbygd i Lillehammer var 20 sekunder bak en tettrio bestående av Lars Petter Nordhaug, Vegard Stake Laengen og Truls Engen Korsæth 1500 meter fra mål.

Da startet Qhubeka-rytteren en strålende langspurt som sikret han NM-gullet på sin egen hjemmebane.

- Det var tungt i bunnen og jeg var redd for at det skulle være vanskelig å hente dem da, men vi klarte det, sier Boasson Hagen til NTB.

- Deilig

Det var tydelig at seieren var populær blant de fremmøtte i Lillehammer sentrum. Proffsyklisten ble applaudert fram på pallen med trampeklapp og «Edvald-rop» av det store antallet som tok turen for å overvære fellesstarten. Nettopp Lillehammer-publikumet gjorde at Boasson Hagen hentet fram kjempekreftene da han var i kjelleren.

  -Jeg ville vise meg fram for folk på hjemmebane, så da fant jeg noen ekstra krefter når jeg så det var mulig å ta det, sier Boasson Hagen.

Gullvinneren, som også gikk til topps på NM-tempoen, har vært med på å plukke ut deler av søndagens løype. Da var gull den beste oppskriften på å gi tilbake til publikummet som støttet og heiet Boasson Hagen fram først over målstreken.

- Det er alltid viktig å vise seg fram sånn. Da er det deilig at endelig går, sier Boasson Hagen.

Hardt ritt

NM-fellesstarten var uvanlig hard. I knallharde løyper med bratte bakker ble det satt fart av Joker fra start. Hovedfeltet sprakk raskt opp og ti ryttere fikk en luke på resten av feltet. Alexander Kristoff var ikke blant dem. Det var derimot blant andre Boasson Hagen, Nordhaug, lagkamerat Sven Erik Bystrøm og fire Joker-ryttere.

Med kun to kilometer igjen trodde alle kampen om seieren skulle stå mellom Nordhaug og Joker-lagkameratene Stake Laengen og Engen Korsæth.

Et magadrag av Bystrøm ga Boasson Hagen en glimrende inngang til den siste bakken med sølvvinner Odd Christian Eiking på hjul. Duoen tok igjen teten og kom først i mål med Stake Laengen på tredjeplass. Et nesten perfekt gjennomført løp av det norske sykkellaget.

- Det så ut som Bystrøm ville unngå Joker-seier i dag. Det betyr veldig mye for Joker å gjøre det så vanvittig bra, selv om vi selvfølgelig skulle hatt seieren, sier Eiking. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere