RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg får en fri rolle i laget

FRI ROLLE: Edvald Boasson Hagen ønsker å vinne nye sykkelritt.
FRI ROLLE: Edvald Boasson Hagen ønsker å vinne nye sykkelritt. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Nå vil Edvald Boasson Hagen vinne igjen.

Edvald Boasson Hagen er blitt sterkere og mer eksplosiv. Håpet er at det skal gi flere seirer.

- Rent treningsmessig har jeg lagt mye vekt på å trene styrke for å bli sterkere og mer eksplosiv, forteller Hagen til NTB.

Trøya til Sky er byttet ut med drakten til sørafrikanske MTN-Qhubeka. Edvald Boasson Hagen satser på at det også skal hjelpe til med å få ham tilbake på vinnersporet.

- Jo, målet mitt for sesongen er selvfølgelig å få en del seirer, for det ble ikke så mange av dem i fjor. Det er helt klart jeg vil få en veldig fri rolle i laget mitt, slik at mulighetene blir mange.

- Nå skal det sies at jeg fikk brukbart med muligheter i Sky også, men i det nye laget vil sjansene mine bli enda flere, forteller Edvald Boasson Hagen til NTB.

Håper på Touren

Han kjørte i Team Sky i fem sesonger, men valgte å bytte beite etter fjorårssesongen. Nå skal han kjøre i prokontinentallaget MTN-Qhubeka, og håper det skal gi de sportslige prestasjonene hans et løft.

- Først og fremst er håpet mitt å gjøre det bra i klassikerne på våren, og deretter blir det et mål å være med i de store rittene, først og fremst Tour de France. Problemet er at vi ikke tilhører Protour-klassen, så vi er ikke garantert å bli med i de aller største rittene, forteller Hagen.

Han sier at Giro d'Italia i øyeblikket er helt utelukket for ham og lagkameratene. Han mener også at Vuelta España kommer til å bli et veldig aktuelt ritt å kjøre, dersom det heller ikke blir Tour de France-kjøring.

- Det som er helt sikkert er at jeg kommer til å kjøre Tour of Norway i mai. Om det kommer til å bli deltakelse i de andre norske etapperittene er ikke avklart, sier han.

17. januar reiser han i alle fall til Mallorca på treningsleir, og kanskje kan sesongdebuten komme allerede der.

- Det har vært snakk om å kjøre ritt i forbindelse med oppholdet på Mallorca, men det er veldig usikkert. Derimot er det helt sikkert at vi kjører i Qatar 8. februar, og trolig kommer sesongdebuten min til å finne sted der.

Ingen sammenlagtryttere

Edvald Boasson Hagen sier han var sammen med lagkameratene på en treningssamling i Afrika i månedsskiftet november/desember.

- Det virker som om det er en fin gjeng ryttere jeg skal kjøre sammen med i det nye laget mitt. Førsteinntrykket av dem var i alle fall veldig bra. Det er også klart at vi ikke har noen typiske sammenlagtryttere i troppen. Det gjør at vi satser knallhardt fra løp til løp. Det er seirene i hvert enkelt løp som teller, og det vil gi meg flere muligheter, mener Edvald Boasson Hagen.

Han sier også at treningen så langt i vinter har gått veldig bra.

- Jeg har vært sykdom- og skadefri, og i og med at jeg har holdt meg frisk og rask, har jeg fått gjort det jeg har planlagt, sier han til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere