RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ERKJENTE DOPING: I et TV-intervju med Oprah Winfrey innrømte Lance Armstrong at han brukte doping de sju gangene han vant Tour de France.
ERKJENTE DOPING: I et TV-intervju med Oprah Winfrey innrømte Lance Armstrong at han brukte doping de sju gangene han vant Tour de France. Foto: George Burns (Afp / NTB scanpix)

- Jeg hadde fortsatt å lyve uten avsløringen

Sist oppdatert:
Lance Armstrong innrømmer at han ville ha fortsatt å benekte alle dopinganklager hvis han ikke hadde blitt tatt.

I over et tiår nektet den tidligere syklisten for at han benyttet seg av forbudte stoffer. Amerikaneren slo som regel hardt tilbake mot alle som hevdet han ikke var ren da han vant Tour de France sju ganger på rad mellom 1999 og 2005.

Men løgnen ble for stor. I 2013 ble han fratatt alle TdF-titlene og utestengt fra idretten på livstid. Han erkjente til slutt å ha dopet seg til alle triumfene. Det hadde han ikke gjort om det ikke var for den omfattende etterforskningen mot ham.

- Hvis jeg ikke hadde vært under en føderal etterforskning, ville jeg trolig ha sagt «nei» med samme overbevisning og tone som før, sier Armstrong i et intervju til CNN.

- Min egen feil

Armstrong la alle kortene på bordet under et TV-intervju med talkshowdronningen Oprah Winfrey i januar 2013. Han innrømmet at han hadde benyttet seg av blodoverføringer, EPO, kortison, testosteron, veksthormoner og andre dopingmidler siden midten av 1990-tallet.

- Ingen tvang meg, så jeg kommer aldri til å si at det ikke var min feil. Jeg kan bare skylde på meg selv. Det er essensen her, sier Armstrong.

Ifølge 42-åringen har han et positivt dagligliv.

- Jeg får aldri tyn, ikke en eneste gang. Det har overrasket meg. Ja, noen ganger får jeg følelsen av at noen vil si noe, men det skjer aldri, forteller han i CNN-intervjuet.

Benekter PR-kampanje

Armstrong har gjort flere intervjuer den siste tiden, men han benekter at det ligger en strategi bak i et forsøk på å bøte på sitt ødelagte rykte.

- Jeg vet at det til tider kan se slik ut, men det er ingen PR-kampanje. Det er ikke sånn at jeg har et stort studierom der vi utveksler ideer og sier «La oss snakke med Esquire og CNN».

Han opplyser at han skal skrive sin tredje bok. Den skal ifølge ham selv bli «veldig intens og transparent».

- Jeg må skrive en bok som er veldig rå. Boken må være riktig og ha rett tone. Det skal overhodet ikke være noe tull. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere