- Jeg hadde virkelig ikke en sjanse

HARDT RITT: Emile Moberg var beste av de norske jentene på den tøffe VM-fellesstarten.

HARDT RITT: Emile Moberg var beste av de norske jentene på den tøffe VM-fellesstarten. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

For tøft for Norges håp på VM-fellesstarten.

26.09.15 23:08

Emilie Moberg maktet ikke å henge med de aller beste på VM-fellesstarten for kvinner i amerikanske Richmond lørdag kveld.

Halden-jenta ble sittende som eneste norske rytter i hovedfeltet i store deler av konkurransen.

Både Miriam Bjørnsrud og Cecilie Gotaas Johnsen måtte bryte med henholdsvis sykdom og kuttskader etter en velt. Ingrid Lorvik klarte ikke å henge med de beste på de siste rundene i løypa.

Les saken: Gråtkvalt norgesmester måtte bryte i VM

Dermed var det opp til spurtspesialist Moberg å plassere seg riktig selv for å henge med i de tøffe brosteins bakkene på slutten av rundene.

- Litt bak målet

Et brudd med en liten gruppe ryttere lå en stund rundt minuttet foran hovedfeltet, men disse ble kjørt inn på de siste kilometerne.

Da medaljene skulle avgjøres, klarte dessverre ikke Emilie Moberg å henge med blant de fremste opp bakkene. Hun endte opp med 37.-plass, 52 sekunder bak gullvinner Lizzie Armitstead.

- Det er litt bak målsettinga. Det ble et tøft ritt i dag, sier Moberg til TV 2, og påpekte at lagvenninnene ikke hadde sin beste dag på sykkelen.

- For min egen del, så hadde jeg en god dag. Jeg prøvde å spare så mye krefter som det gikk an å gjøre i denne løypa. Jeg hadde ikke sjans på den siste runden. Jeg hadde virkelig ikke en sjanse mot de beste, innrømmet hun.

Gull til Storbritannia

Britiske Armitstead vant spurten om gullet på imponerende vis foran Anna van der Breggen fra Nederland og Megan Guarnier fra USA.

Briten forsøkte å rykke i siste bakke, men fikk ikke luke til de andre. Selv om mye krefter ble brukt på stigningen, var hun raskest i spurten. Åtte ryttere gjorde opp om seieren på oppløpet.

26-årige Armitstead vant også verdenscupen denne sesongen foran nettopp Anna van der Breggen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.