*Nettavisen* Sport.

- Jeg klager ikke

Foto: Deborah Cote (AP/Scanpix)

Juan Jose Haedo skjønte lite da han fikk Thor Hushovds ledertrøye.

11.09.09 07:51

Thor Hushovd overtok ledertrøya i Tour of Missouri etter seieren på onsdagens tredje etappe.

Torsdag måtte han gi den fra seg igjen, etter å ha tapt spurten mot argentinske Juan Jose Haedo på den fjerde etappen.

Etter fire etapper som alle har endt med massespurt står de to med nøyaktig samme tid, like mange etappeseirer (én hver) og nøyaktig samme resultater på etappene (en førsteplass, to andreplasser og en tredjeplass).

Måtte studere regelboka
Dermed var det følgende kriterium som ble lagt til grunn da Haedo ble tildelt den gule trøya torsdag kveld: Han var best av de to i den sist syklede etappen.

Ifølge Cyclingnews.com hadde verken Hushovd eller Haedo finstudert regelboka, og det hersket en viss forvirring i Jefferson City etter målgang.

- De trædde bare på meg den gule trøya. Jeg har ingen anelse om hvorfor. Men jeg klager ikke, sier Saxobank-rytteren, som aldri har syklet i ledertrøye før.

Sjudagersrittet avsluttes søndag.

Cavendish ute
Verdt å merke seg er det at Mark Cavendish, som vant de to første etappene, har trukket seg på grunn av sykdom.

Dermed var han heller ingen trussel for Thor Hushovd i spurten, men nordmannen måtte altså likevel gi tapt – for Juan Jose Haedo, som kanskje fortjente en etappeseier etter å ha vært godt med i de tre første spurtene uten å nå helt opp.

- Jeg prøvde å gå 500 meter fra mål. Det var litt tidlig, men jeg hadde ikke noe valg, sier Thor Hushovd, som mistet sin gode hjelper Brett Lancaster i et uhell tre kilometer før mål.

Sjekk flere sykkelnyheter her!
Sjekk de siste sportsnyhetene her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.