- Kan snart få en afrikansk Tour de France-vinner

I GOD UTVIKLING: MTN-Qhubekas Natnael Berhane blir trukket frem som en spennende afrikansk rytter av Tour de France-legenden Bernard Hinhault. Her er Berhane i aksjon for Europcar under fjorårets tour.

I GOD UTVIKLING: MTN-Qhubekas Natnael Berhane blir trukket frem som en spennende afrikansk rytter av Tour de France-legenden Bernard Hinhault. Her er Berhane i aksjon for Europcar under fjorårets tour. Foto: Kristof Van Accom

Det sier Tour de France-legende.

Franske Bernard Hinault har vunnet Tour de France fem ganger.

Han mener vi snart kan se en Tour de France-vinner som kommer fra enten Afrika eller Asia. 60-åringen mener gapet som har vært opp til de europeiske rytterne stadig blir mindre.

- De er utøvere, og de stiller til start for å vinne, sier Hinault i et intervju med Quest France, ifølge cyclingnews.com.

De siste åtte årene har den tidligere storsyklisten fungert som ambassadør for det afrikanske etapperittet Tour du Gabon. Der har han sett en stor utvikling hos de afrikanske rytterne.

Han trekker blant annet frem Rafaa Chtioui fra Tunisia og Natnael Berhane fra Eritrea som noen som kan hevde seg. Sistnevnte er Edvald Boasson Hagens lagkamerat i MTN-Qhubeka.

- Disse gutta har muligens noe annet på deres side, og det er deres lyst til å vinne. De ønsker virkelig å komme seg ut av vanskelighetene de befinner seg i, akkurat som vi gjorde for 60 eller 70 år siden. Hvis du blir en toppidrettsutøver øker du sjansene for å få et bedre liv, forteller Hinault.

Tour de France tråkkes i gang lørdag 4. juli i den nederlandske byen Utrecht, og avsluttes på paradegaten Champs-Élysées i Paris 26. juli.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.