RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Klart det er mulig å slå Kittel

LITT SKUFFET: Alexander Kristoff var ikke helt fornøyd med opptrekket i London.
LITT SKUFFET: Alexander Kristoff var ikke helt fornøyd med opptrekket i London. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Men Alexander Kristoff innrømmer at det ikke ser enkelt ut.

LONDON (NETTAVISEN): Søndagens etappe satt fortsatt i beina på Kristoff da han spurtet om seier i den tredje etappen av Tour de France.

Opptrekket til Katusja satt heller ikke helt som det skulle. Dermed endte han på en femteplass på en av de etappene man på forhånd visste at han kunne vinne, om han bare hadde fått fullklaff.

To år etter OL-bronsen var Kristoff tilbake på oppløpet og kjempet om seier i London, men heller ikke denne gangen rullet han først over målstreken.

Det ble heller ikke «pallplass», selv om det ikke er noe 27-åringen samler på i årets Tour de France.

- Jeg skulle gjerne gjort det bedre, men så klart er det gode minner herfra, sier Kristoff til Nettavisen ved lagbussen etter etappen.

En etappeseier er det eneste som gjelder, men Katusja-rytteren innser at det kan bli et tøft mål å oppnå.

- Jeg har troen, men jeg vet det blir vanskelig. Jeg syklet i fjor også, og da klarte jeg ikke å vinne, så jeg var ikke så mye dårligere i fjor.

- Jeg kunne nok ha vunnet i dag, men da måtte jeg hatt hele laget, sier han til det oppmøtte norske pressekorpset.

Mulig å slå Kittel

Med Mark Cavendish ute av touren, er Marcel Kittel navnet på «alles» lepper, og han er trolig Kristoffs aller største utfordrer om en etappeseier.

Tyskeren seiret i mandagens spurt, i det som ble hans andre etappeseier på tre dager, men selv om 26-åringen dominerer om dagen, øyner Kristoff fortsatt en mulighet.

- Klart det! Hvis han blir litt hindret eller noe sånt, så er det mulig. Han vant ikke alle spurtetappene i fjor, så det er jo mulig å slå ham på flatt. Men sånn som vi kjørte i dag, vant han ganske lett, så det ser vanskelig ut.

KITTEL BEST: Alexander Kristoff (tv i rødt og hvitt) kom på 5. plass på dagens etappe av Tour de France fra Cambridge til London. Marcel Kittel jubler over etappeseieren. Peter Sagan (th i grønn trøye) kom på 2. plass.


Begynte for tidlig

Katusja har satt av halve laget for å gi Kristoff best mulig sjanse for å vinne en etappe i Tour de France i år, men mandag kom opptrekket litt for tidlig i Kristoffs øyne.

- Jeg syns de får meg fint frem, men dessverre så er vi igjen litt for tidlig ute. Kanskje vi mangler én mann. Etter to kilometer var jeg alene, og jeg var litt for redd for å velte i siste sving.

- Jeg tok det litt «safe» der og mistet to-tre posisjoner. Det var glatt, og jeg kunne så klart gamblet og kjørt bånn gass, men da kunne jeg fort veltet hele feltet.

Satser på seier denne uken

Kristoff mener det er muligheter for å prikke inn en seier denne uken, og både etappe fire, fem, seks og syv peker seg ut som gode etapper for ham.

- Jeg har håp hele første uken her at jeg skal klare å ta en etappeseier, så det er en ny sjanse i morgen. Men det er jo vanskelig på de flateste etappene, forteller Kristoff før han tusler inn i lagbussen.

Brosteinsetappen på onsdag, samt den 234 kilometer lange etappen Epernay til Nancy på fredag er to av de neste klare mulighetene for Kristoff til å få sin første etappeseier, men først ut er morgendagens etappe som går til Lille, årets første etappe i Frankrike.Også der har Kristoff en fair sjanse.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere