*Nettavisen* Sport.

- Kristoff har bevist at han kan forsvare monument-seieren

VANT: Alexander Kristoff ble den første norske rytter til å vinne et av de fem monumentene i sykkelsporten, da han i 2014 vant Milano-Sanremo.

VANT: Alexander Kristoff ble den første norske rytter til å vinne et av de fem monumentene i sykkelsporten, da han i 2014 vant Milano-Sanremo. Foto: Pete Goding (Pa Photos)

Men nordmannen maktet ikke å vinne noen av klassikersesongens to første ritt.

02.03.15 18:02

Katjusja-rytter Alexander Kristoff startet klassikersesongen med rittene Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne i Belgia forrige helg.

Den norske rytteren var ansett som favoritt i begge rittene, etter en fantastisk start på sesongen. Det endte med en ellevteplass i Het Nieuwsblad, mens han tapte spurtduellen mot Mark Cavendish i Kuurne-Brussel-Kuurne søndag, og ble nummer to.

Selv om det ikke ble seier viste Kristoff at han er en mann å regne med i de resterende klassikerrittene som kommer utover våren.

Det gjelder også i «sykkelmonumentet» Milano-San Remo, som han vant forrige sesong.

Sykkelnettstedet Cyclingnews.com er i hvert fall ikke i tvil. Nordmannen har alle muligheter til å forsvare den historiske seieren.

LES OGSÅ:Kristoff med historisk seier

- Etter å ha sikret seg tre etappeseire i Tour of Qatar forrige måned og startet en sesong bedre enn noen gang, var det mange som anså Kristoff som mannen å slå denne helgen. Omloop Het Nieuwsblad har imidlertid aldri vært et ritt 27-åringen har hevdet seg i, men hans innsats i Kuurne-Brussel-Kuurne ga ytterligere bevis på at han har alle muligheter til å forsvare seieren i Milan-San Remo, skriver sykkelnettstedet i sin oppsummering av helgens ritt.

Det skal også legges til at Cavendish ikke hadde syklet Omloop Het Nieuwsblad dagen før han spurtslo Kristoff i Kuurne-Brussel-Kuurne.

Milan-San Remo tråkkes i gang søndag 22. mars.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.