RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

- Lance bløffer med formen

Sist oppdatert:
Jan Ullrich er overbevist om at Lance Armstrongs skuffende innsats på den tøffe tempoetappen i Dauphiné Libéré ikke er noe annet enn en stor bløff.

Lance Armstrong er selvfølgelig den store favoritten før årets Tour de France, men utfordrerne er flere og bedre enn på mange år: Tyler Hamilton, Iban Mayo, Roberto Heras og selvfølgelig Jan Ullrich, som vant rittet i 1997 og fem ganger har endt som nummer to.

Ullrich og Armstrong har sunn respekt for hverandre.

- Lurer ikke meg
Mens tyskeren tilsynelatende slet med formen i vinter, viste Armstrong styrke som vanlig i tempoetappene tidlig i sesongen.

Hvem tror du vinner årets Tour de France?
Lance Armstrong
Jan Ullrich
Iban Mayo
Haimar Zubeldia
Tyler Hamilton
Denis Menchov
Roberto Heras
Ingen av dem

Se resultat

Det snudde imidlertid da Ullrich kjørte bra i Tyskland Rundt og deretter vant Tour de Suisse. Armstrong kjørte fortsatt solid, men overrasket negativt da han bare ble nummer fem på den tøffe tempoetappen Mont Ventoux i rittet Dauphiné Libéré.

- Jeg er overbevist om at Lance bløffet i Mont Ventoux. Tro meg; han er betydelig bedre forberedt enn han gir inntrykk av. Og Johan Bruyneel (sportsdirektøren i US Postal) sin kommentar om at formen hans ikke er like god, overbeviser meg heller ikke. Det er stilen til Lance, å forsøke å lure rivalene sine, sa Jan Ullrich da T-Mobiles lag ble presentert på en pressekonferanse.

Kjenner svakhetene hans
Ullrich mener Armstrong er den store favoritten i Tour de France, men US Postal og Armstrong selv betrakter alltid tyskeren som sin argeste konkurrent.

- Jeg er overbevist om at jeg kan slå Lance, mann mot mann. Jeg kjenner svakhetene hans, og vil gjøre alt jeg kan for å avsløre dem, lover Ullrich ifølge cyclingnews.com.

T-Mobile er imidlertid sterkt svekket av at Alexander Vinokourov er ute etter at han skadet skulderen i Tour de Suisse.

- Å miste Vinokourov er en lei smell for laget, ettersom vi kunne kjørt en mye mer aggressiv taktikk med ham. Men det betyr ikke at jeg vil satse defensivt. Tvert imot, jeg skal forsøke å stjele tid fra Lance hver gang sjansen byr seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere