RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Alexander Kristoff sier det trolig blir alt eller ingenting på søndagens fellesstart. VM-løypa er ikke optimal for Norges gullhåp.
Alexander Kristoff sier det trolig blir alt eller ingenting på søndagens fellesstart. VM-løypa er ikke optimal for Norges gullhåp. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

- Må ha den beste dagen i karrieren for å vinne

Sist oppdatert:
Kristoff håper å vise konkurrentene ryggen.

Alexander Kristoff sier det trolig blir alt eller ingenting på søndagens fellesstart. VM-løypa er ikke optimal for Norges gullhåp.

– Skal jeg vinne, må vi ha nok krefter igjen mot slutten. Det er ikke sikkert jeg vinner, men henger jeg med fram mot mål, er målet å vinne. Det er enten eller i denne løypa for min del, sier Kristoff til NTB.

Bakkene kommer tett i spanske Ponferrada. Det kan felle årets vinner av Milano – Sanremo.

– Jeg må ha en kanon dag, nesten den beste dagen i karrieren. Så tøft blir det. Jeg tror VM-løypa blir litt for tøff for meg. Ikke at bakkene er for tøffe, men de kommer litt for tett for min del, slik at jeg ikke får kjørt meg inn igjen i posisjon. Og etter siste bakke er det bare rett ned mot mål, sier Stavanger-syklisten.

Han håper storkanonene tar det rolig fra start.

– Jeg har kjørt bra i år, oftest når det går hardt mot slutten. Jeg håper det tar lengst mulig tid før hardkjøret begynner og at det blir mange rolige runder. Skal jeg vinne, må jeg ha Lars Petter og Edvald til å holde feltet samlet, sier Kristoff.

Naturlig kaptein

Han er den Norge, som bare har med tre ryttere på landeveien søndag, kjører for. Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen har fått jobben med å hjelpe Kristoff.

– Med tanke på resultatene i år, er jeg den naturlig kapteinen. Men løypa tilsier kanskje noe annet. Vi har tre gode ryttere, og når du bare er tre mann, er du avhengig av at du har tre som kan gjøre det bra. Dersom løypa blir for hard for meg, og det blir på hengende håret for min del, har vi fortsatt Lars Petter og Edvald som begynner å komme i form, sier Kristoff.

Han vant to etapper under årets Tour de France. Seier ble det også i Cyclassics-rittet i Hamburg.

– Drømmescenarioet er at jeg har med de to andre når vi nærmer oss mål, at jeg får Edvald foran meg på oppløpet og at han kjører de første 200 meterne på oppløpet. Da er det ikke mange som kommer forbi, tror jeg, sier spurtsterke Kristoff.

Klare til å hjelpe

Boasson og Nordhaug er klare for å gjøre alt for å hjelpe landsmannen til topps.

– Det er Alex vi kjører for. Jeg skal gjøre jobben min der, så får vi se hvordan det går. Alle må være i bra form og ha dagen. Det er en ganske tøff løype, men også en løype som kan passe oss til å gjøre det ganske greit. Vi skal sørge for at han får en billigst mulig reise, sier Boasson Hagen, sølvvinner fra VM i 2012.

– VM-løypa kunne passet enda bedre for Alex, men det er vanskelig å si om den er litt for kupert. Kan han klare å overleve, eller blir det for tøft? Det er vanskelig å si. Jeg jobber først og fremst med å ha en så god dag som mulig, kjøre for Alex og å kjempe for gull til Norge, sier Nordhaug.

Slik vurderer sportssjef Hans Falk Kristoffs muligheter:

– Jeg tror det er 50/50-mulighet. Løypa blir veldig tøff for ham om det kjøres hardt fra start. Blir det en litt mer rolig åpning, tror jeg han er medaljekandidat mot slutten, spår han. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere