*Nettavisen* Sport.

- Nå er motivasjonen borte

TAKK FOR SEG: Thor Hushovd forteller at motivasjonen er borte, etter fredagens fall. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Thor Hushovd er fryktelig skuffet over å gå glipp av verdensmesterskapet.

30.08.14 13:14

Lørdag publiserte Thor Hushovd et bilde på Instagram som viste en forslått kropp.

Under bildet skrev han at han kom til å stå over verdensmesterskapet senere i høst.

- Ingen VM på meg etter gårsdagens krasj. Jeg har det bra, men trenger noen dager av sykkelen, skrev Hushovd.

Når Nettavisen prater med ham lørdag formiddag, er det en skuffet Hushovd som uttaler seg.

- Dette er veldig surt. Det var ikke dette jeg ønsker og så for meg på slutten av karrieren. Jeg har vunnet VM før, så å delta der nå hadde ikke forandret livet mitt, men jeg hadde ønsket en slik avslutning, forteller Hushovd til Nettavisen.

Gnisten er borte
Tidligere i sommer fortalte Hushovd at dette ville bli hans siste sesong som proffsyklist, etter et par år med virusplager og svake resultater.

Etter lørdagens skade, forteller Hushovd at han tviler på å komme tilbake på toppnivå denne sesongen.

- Gnisten har fullstendig gått ut av meg. Jeg har en jobb å gjøre for BMC (Hushovds lag), og sier de til meg at jeg må kjøre løp, så gjør jeg det for å gjøre jobben min. Men jeg kommer ikke til å være i form til de løpene, forteller en skuffet Hushovd.

Kjedelig
Lørdag returnerte Hushovd tilbake til Monaco hvor hans kone og barn bor, og de gjør skuffelsen noe lettere for syklisten.

- Jeg har ikke sett de på 30 dager, så det var veldig godt å treffe de igjen. Men det er kjedelig at noe slikt skulle skje. Men det er sånn det er i sykkelsporten, at man ikke alltid kan få til det man ønsker, forteller Hushovd.

Han kan heller ikke komme med noen positive forhåpninger til et norsk sykkelpublikum som håper å få se Hushovd på toppen av podiet før sesongen er over.

- Kan det norske folk håpe på en ny Hushovd-seier denne sesongen?

- Det må jeg nok dessverre si nei til, sier en ærlig Hushovd.

- Det er kjedelig, men jeg har hatt mange fine år og holdt på i mange år og vunnet regelmessig. Og så har jeg hatt mine utfordringer de siste årene med virus. Motivasjonen for å trene seg tilbake i storform er ikke til stede nå.

- Føler du kun skuffelse nå, eller er du også litt lettet?

- Det er lettelse og skuffelse. Litt vemodig at det hele er over. Jeg liker det jeg gjør, og jeg kommer til å savne mye av det. Samtidig så er det en avgjørelse jeg står inne for.

- Men det er veldig rart, da, at det hele er over, avslutter Hushovd.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.