RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VANT IGJEN: Alexander Kristoff tok sin andre etappeseier under årets Tour de France, og forsvarer Norges ære i sykkelverdenen.
VANT IGJEN: Alexander Kristoff tok sin andre etappeseier under årets Tour de France, og forsvarer Norges ære i sykkelverdenen. Foto: Christophe Ena (Ap)

- Norge trenger dette

Sist oppdatert:
Kristoff forsvarer Norges ære i sykkelverden.

Landslagssjef Stig Kristiansen hyller Alexander Kristoff etter at han søndag tok sin annen etappeseier i Tour de France.

Mange var skeptiske til hvordan Touren ville bli uten Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd, som har vært Norges beste sykkelkort de siste sesongene. Kristoff har glitret i duoens fravær og for alvor presset seg inn i det norske sykkelpublikumets hjerter.

- Jeg er glad på Norges vegne. Vi trenger dette, og mye av ansvaret har falt på Kristoff denne Touren. Det er viktig å beholde interessen for sykkelsporten i Norge, så Kristoffs seier er på den måten veldig viktig, sier Kristiansen til NTB.

- Helt fantastisk
Kristiansen fikk selv ikke med seg etappeseieren. Han er for øyeblikket på vei hjem fra Italia etter at U23-landslagets deltakelse i rittet Giro Valle d'Aosta.

- Det er helt fantastisk. Den gutten er like sterk på første etappen som han er på 21. etappe, sier landslagssjefen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HYLLER KRISTOFF: Landslagssjef Stig Kristiansen er imponert over Alexander Kristoffs prestasjoner i verdens største sykkelritt.


Kristoff knuste søndag sine spurtkonkurrenter. Før etappen fryktet nordmannen spesielt André Greipel og Marcel Kittel. Det hadde han ingen grunn til, for de to tyskerne hadde lite å stille opp med mot Kristoff og havnet på henholdsvis 4.- og 11.-plass.

- Det er veldig annerledes å spurte så langt ut i Touren. Trettheten er veldig framtreden da, og det er Kristoff god til å takle, mener Kristiansen.

- Alt i Kristoffs gate
Kristoff har også imponert med to annenplasser i årets Tour de France. Han var i tillegg svært nær ved å henge med hovedfeltet på en mellomhard etappe, der de fleste spurterne falt av.

- Han er i fantastisk form. Nesten alt har gått i Kristoffs gate, sier Kristiansen.

Den nye sykkelhelten hadde likevel problemer med magen da fjelletappene startet og hadde store smerter på flere av etappene. Man var lenge redd for at nordmannen måtte bryte rittet, men hviledagen tok knekken på magetrøbbelet.

- Han har virkelig kommet seg fra mageproblemene for å si det slik, avslutter landslagssjefen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere