RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP PHOTO / BELGA PHOTO / ERIC LALMAND-AFP (Scanpix)

- Oksen er sulten

Sist oppdatert:
Onsdag går ProTour-rittet Gent-Wevelgem av stabelen, med en sulten Thor Hushovd som regjerende mester.

Bortsett fra Thor Hushovds fire etappeskalper i Tour de France-historien, er fjorårets seier i ProTour-rittet Gent-Wevelgem nordmannens desidert største bragd på sykkelsetet.

- Alt normalt
«Oksen fra Grimstads» trener og mentor, Atle Kvålsvoll - tirsdag på vei hjem fra Barcelona - er sterk i troen også foran årets utgave av klassikeren.

- Thor er selvfølgelig sliten etter Flandern rundt, men alt kroppslig er normalisert nå. Så får vi se om han trenger enda et ritt for å komme opp på sitt vante nivå, sier Kvålsvoll til Nettavisen.

- Gent-Wevelgem er jo også en del kortere enn Flandern, minner han om.

- Kan kjempe i toppen
Ikke bare er det kortere. Det belgiske endagersrittet regnes som en skikkelig godbit blant sprinterne, mye grunnet sitt flate terreng.

Det gjør nettopp en syklist som Hushovd til en av de hesteste forhåndsfavorittene, sammen med menn som Alessandro Petacchi og Filippo Pozzato.

Men det tenker ikke Grimstad-gutten nevneverdig på, ifølge egen mentor.

- Thor er ikke resultatetorientert nå. Han fokuserer på de tingene han kan. Men er alt på plass, er han nok med å kjempe i toppen. Sannsynligheten er imidlertid ikke så stor, tror Kvålsvoll.

- Sulten
Han innser at årets ritt blir uhyre jevnt, hvor som mange store navn stiller sulteforet til start. Det hemmer selvsagt en Hushovd som har slitt med mageinfeksjon den siste tiden.

- Hushovd trenger nok denne gjennomkjøringen med tanke på det han har vært gjennom den siste tiden. Det er først og fremst der skoen trykker, sier Kvålsvoll.

- Men rittet regnes jo som en skikkelig skalp blant sprinterne. Dette må jo insipirere til maks innsats?

- Ja, det er klart. Thor er Sulten - veldig sulten. Men nivået er så høyt at alt må klaffe. Der har det ikke vært optimalt så langt. Men Thor starter alltid med en offensiv innstilling, beroliger mentor Kvålsvoll, som ikke vil spekulere i sjansene i Paris-Roubaix - ikke enda.

- Han var veldig sliten etter Flandern. Han hadde ikke distansen inne. Vi tar ett ritt om gangen, avslutter han.

Følg sykkel på TV 2 Sport!

Kanalen sender Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Flèche Wallone og Liège - Bastogne - Liège i april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere