RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Rasmussen var dopet i 2002

Sist oppdatert:
Italiensk rapport hevder at dansken fikk startnekt.

Det er den danske avisen Jyllands-Posten som gjengir innholdet i rapporten.

Der hevdes det at Michael Rasmussen avleverte en positiv dopingtest i 2002, og som konsekvens ble nektet start i det italienske rittet Giro della Provincia de Lucca av sitt daværende lag CSC.

Avviser ryktene
Avisen hevder at dette også medførte at CSC ikke fornyet kontraken med Rasmussen etter den nevnte sesongen.

Begge disse ryktene avvises derimot av CSC.

- Vi hadde ingen offisiell prøve, men det var mistanke om at noe ikke var i orden, sier Johnny Weltz, som mener at hematokritt-nivået var mistenkelig, men ikke ulovlig høyt.

- Rasmussen ble ikke mistenkt for doping den gangen, fordi testen ikke ble utført med sertifisert utstyr og resultatet kan ha skyldtes sykdom. Det er ikke fair å mistenke Michael Rasmussen for å ha brukt doping på bakgrunn av dette, sier CSCs talsmann Brian Nygaard til Jyllands-Posten.

Nekter all skyld
Rasmussen ble som kjent kastet ut fra sitt nåværende lag, Rabobank, under årets Tour de France fordi han hadde brutt meldeplikten ved flere anledninger, og i tillegg løyet om hvor han oppholdt seg for dopingjegerne.

Dansken nekter selv for alle beskyldninger.

PS. Michael Rasmussen deltok i sitt første ritt mandag, etter at han ble kastet ut av Touren. Dansken ble hyllet av tusenvis av danske fans i et lite gateritt utenfor København.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere