RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
REAGERTE: Carlos Sastre.
REAGERTE: Carlos Sastre. Foto: Friedemann Vogel (Getty Images)

- Sastre sluttet på Riis-lag etter dopoppfordring

Den spanske syklisten Carlos Sastre vant Tour de France i 2008 med Bjarne Riis som sjef i Team CSC. Kort tid etter forlot han likevel laget.

I dopingrapporten fra Anti Doping Danmark (ADD) som ble offentliggjort tirsdag, hevder en anonym kilde at spanjolens exit skyldtes at han ble oppfordret til å dope seg.

Ifølge rapporten skal Riis ha sagt til Sastre: «Du kan nok fortsatt bruke små blodposer. De andre bruker det. Vi vet helt sikkert at Discovery bruker det.»

Denne oppfordringen skulle ifølge den anonyme kilden ha vært en medvirkende årsak til at Sastre, til tross for sin Tour de France-seier, forlot Team CSC i 2008.

Konfrontert med uttalelsene blir Riis sitert på at han mener Sastre misforsto deres prat om doping. Han erkjenner likevel at Sastre ble sur fordi han oppfattet praten som en oppfordring.

«Ifølge Riis foregikk samtalen mellom ham og Sastre på deres felles hotellrom i forbindelse med trening i alpene inn mot Tour de France i 2008. Samtalen handlet om det fremdeles var ryttere som tok bloddoping. Riis har, ifølge ham selv, under samtalen sagt at det fremdeles var mulig å bloddope seg, og at Sastre ifølge Riis må ha misforstått dette og tatt det som en oppfordring», står det i rapporten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere