RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skal jeg ta kampen mot alle?

MAKTESLØS? - Nei, skal jeg ta kampen mot alle? Skal jeg være den som rydder opp i det? Nei, det skal jeg ikke, sa Hushovd på torsdagens pressekonferanse om selvbiografien «Thor».
MAKTESLØS? - Nei, skal jeg ta kampen mot alle? Skal jeg være den som rydder opp i det? Nei, det skal jeg ikke, sa Hushovd på torsdagens pressekonferanse om selvbiografien «Thor». Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Thor Hushovd angrer ikke på at han ikke gikk rapporterte inn Lance Armstrong dopingbruk.

Thor Hushovd mener han personlig ikke kunne ta kampen mot dopingjukset i sykkelsporten.

- Nei, skal jeg ta kampen mot alle? Skal jeg være den som rydder opp i det? Nei, det skal jeg ikke, sa Hushovd på torsdagens pressekonferanse om selvbiografien «Thor».

Under en privat seanse ble Thor Hushovd i mai 2011 i klartekst fortalt at Lance Armstrong hadde brukt doping. På det tidspunktet hadde ikke den amerikanske toppsyklisten innrømmet dopingmisbruket offentlig. Det gjorde Armstrong først halvannet år senere. Det kommer fram i Hushovds selvbiografi.

- Ikke min jobb

- Han sa det til meg fortrolig. Da så jeg ikke det som naturlig å gå til noen, som antidopingmyndigheter, om det han sa. Jeg kunne kalle ham en venn da vi satt der. Det kan være at jeg skulle sagt til noen at han gjorde det, men det er ikke min jobb. Jeg tror jeg hadde gjort det samme igjen. Jeg har valgt å ta dopingproblematikken på min måte i hele karrieren. Min jobb er å sykle fortest mulig. Det har jeg klart til tider. Andre får ta seg av og finne ut hvem som har dopet seg, sa Hushovd.

Den tidligere toppsyklisten fikk også spørsmålet om det var vanskelig å skrive om dopingproblematikken.

- Det var ikke vanskelig nå, i den forstand at alt var kommet da vi skrev det. Da synes jeg ikke det har vært vanskelig. Men alle dopingspørsmålene gjennom karrieren har vært vanskelig, sa Hushovd på NTBs spørsmål.

- Når jeg ser tilbake, er det ingenting jeg angrer for at jeg har sagt i boken. Jeg går god for det som står, sa Hushovd.

Korrupt system

Både sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen og Antidoping Norge mener Hushovd burde sagt noe til Norges Cykleforbund eller Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) om det Armstrong hadde fortalt.

- Det ville blitt påstand mot påstand. Jeg kunne ikke konsentrert meg om sykling det året, sa Hushovd torsdag.

Hushovd lanserte boken «Thor» onsdag. Da fikk mediene tilsendt boken, men syklisten fra Grimstad var først torsdag tilgjengelig for å kommentere innholdet. Hushovd skriver i boken at han «tror systemet har vært korrupt» når det gjelder å skjule positive dopingprøver.

Samtidig poengterer verdensmesteren fra 2010 i boken at han aldri er blitt tilbud ulovlige stoffer og at han aldri dopet seg.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere