*Nettavisen* Sport.

- Skal vinne Tour de France

Foto: Jaime Reina/AFP

Alejandro Valverde er offensiv etter Spania rundt-seieren.

20.09.09 20:01

Alejandro Valverde tok oppskriftsmessig nok sammenlagtseieren i Vuelta a Espana, etter å ha trillet over mållinjen sammen med hovedfeltet på rittets avsluttende etappe søndag.

Spanjolen hadde en ledelse på 55 sekunder før den 21. og siste etappen, og landsmannen Samuel Sanchez var aldri i nærheten av å true Valverde på strekningen fra Rivas Vaciamadrid til Madrid.

Sammenlagtseieren er Valverdes første i et av de tre største sykkelrittene (Tour de France, Giro de Italia, Vuelta a Espana), ettersom rytteren kun hadde en andreplass sammenlagt i 2006-utgaven av rittet å skilte med tidligere.

Og etter seieren i Spania rundt var rytteren raskt ute med å påpeke seg selv som en mulig vinner av neste års store ritt.

- Jeg tror ikke en seier i de to rittene (Giro de Italia og Tour de France) kan være vanskeligere enn Spania rundt, mener Valverde ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Alle har tvilt på sjansene mine til å vinne et stort ritt, men nå er den tvilen borte, påpeker syklisten.

Tyske Andre Greipel vant den 110 kilometer lange avslutningsetappen i Spania rundt, mens spanske Valverde trillet i mål sammen med hovedfeltet.

Mens Samuel Sanchez kapret andreplassen, endte australske Cadel Evans på tredjeplass i rittet sammenlagt.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.