*Nettavisen* Sport.

- Skrev aldri under for Cervélo

Foto: EPA/Scanpix

I stedet linkes Scott Sunderland til nytt storlag.

29.10.08 15:54

Han var tiltenkt rollen som en av tre sportsdirektører på det nye Cervélo-teamet. Så forsvant Scott Sunderland ut av manesjen på grunn av det han kalte «personlighetsforskjeller».

En forundret sykkelverden klødde seg i hodet og tenkte: «Hva skjedde egentlig nå?».

- Jeg har lyst til å understreke at Scott fikk et utkast til en arbeidsavtale med oss. Han signerte aldri noe som helst. Styret vårt ble informert i forrige uke om at han ikke ble med oss videre, og for oss er ikke det noen stor sak, sier Cervélo-direktør Thomas Campana til Nettavisen.

Mindre makt
Bruddet med Cervélo har ført til bekymring ute blant sykkelfansen. Først og fremst fordi Team CSC - under ledelse av Sunderland - har vunnet brosteinsklassikere som Paris-Roubaix flere ganger. Han kunne derfor blitt en svært nyttig mann for Thor Hushovds nye lag, som har nettopp klassikerne som et av sine satsingsområder.

Spørsmålet er derimot om Sunderland ble fornøyd med rollen han ble tiltenkt i laget. Her ville han blitt en av tre sidestilte sportsdirektører, altså ikke ulik rollen han har hatt for det danske teamet.

- Laget vårt kommer til å ha en litt annen oppbygging enn man er vant til å se i andre sykkellag. Jeg kommer til å være «managing director» og vil fungere som en direktør for hele prosjektet, både på kvinne- og herresiden.

- Under meg vil det være en administrativ manager (Theo Maucher fra Gerolsteiner) og under der igjen tre sportsdirektører (Jean Paul van Poppel, Jens Zemke og Marcello Albasini), sier Campana.

- Forskjellige interesser
Thor Hushovd var blant dem som reagerte med skuffelse da det ble klart at CSC-sjefen ikke ble med på teamet likevel.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det hele er ikke verre enn at de ikke er blitt enige om en felles framgangsmåte, men det er veldig synd at han slutter, uttalte Hushovd.

- Hva gikk uenigheten ut på, Campana?

- Jeg tror det er riktig å si at vi til slutt hadde forskjellige interesser. Men det var i hovedsak vår eier (Gerard Vroomen) og styret som førte dialogen med Sunderland, påpeker Campana.

- Så han startet aldri jobben hos dere?

- Nei, for så vidt ikke. Han hadde en del samtaler både med meg og Cervélo-styret, men kunne heller ikke jobbe for mye hos oss samtidig som han hadde sine forpliktelser med CSC. Det var han veldig tydelig på. Vi benyttet oss av en uavhengig tredjepart, en agent, under forhandlingene med våre nye ryttere. I tillegg var jeg involvert i prosessen selv.

Britisk gigantprosjekt
Gjennom sin kone Sabine har australske Sunderland allerede varslet at han vil komme sterkere tilbake med et stort konsept i 2010. Etter det Nettavisen har grunn til å tro dreier det seg om den nye sykkelsatsingen Sky Channel står bak i Stor-Britannia.

Sky gikk i sommer inn som generalsponsor for britisk sykkelsport. I flere år har britene dominert banesykling, i tillegg venter OL på hjemmebane i 2012. Går det som ryktene forteller håper mediegiganten at det nye Sky-teamet dukker opp blant Tour de France-deltakere i 2010 - to år før lekene i London.

- De (Sky) er nå forbundets hovedsponsor og for det britiske landslaget. Dette er en veldig stor mulighet til å forandre og å utvikle sykkel i dette landet, så vi ønsker å behandle det grundig og profesjonelt, har sykkelpresident Brian Cookson uttalt om avtalen til Cyclingweekly.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.