RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

- Som å spille for Barcelona

Sist oppdatert:
Jens Voigt (37) fortsetter under Bjarne Riis i et år til.

- Det er en fornøyelse for laget å kunne skrive ny kontrakt med Jens for nok et år. Han har med sin ukuelige viljestyrke og power – både menneskelig og fysisk – hatt en kolossal betydning for hele Team Saxo Bank-mannskapet de siste årene, sier Bjarne Riis.

- Han er et forbilde for så vel erfarne som unge ryttere, fortsetter Saxo Banks sjef.

- Som å spille på Barcelona
Voigt måtte bryte årets utgave av Tour de France på den 16. etappen etter en stygg velt på tur ned fra fjellet Petit-Saint-Bernard. Mange trodde karrieren til tyskeren var over, men laget melder nå at Voigt ikke tar med seg noen varige mén fra velten.

- Jeg er beæret over å bli tilbudt en kontraktsforlengelse, og jeg er oppsatt på å bevise at jeg skal komme meg tilbake i feltet med samme styrke og kjørelyst som før velten, sier Voigt.

Han sammenlikner det danske storlaget med store internasjonale fotballklubber.

- Team Saxo Bank er jo sykkelsportens svar på Barcelona og Real Madrid. Og jeg har ikke lyst til å degradere meg selv til noen lavere standard. Derfor er jeg stolt over at Bjarne fortsatt har tro på meg, sier 37-åringen, som fyller 38 i september.

Norgesvenn
Voigt startet for alvor sykkelkarrieren i 1997. Han ble hentet opp av Crédit Agricole i 1998, før han i 2004 ble del av daværende Team CSC (nåværende Saxo Bank) for blant annet å hjelpe Ivan Basso under Tour de France.

Tyskeren er en kjær norgesvenn. Thor Hushovd var forlover i hans bryllup, og han er lagkamerat med Kurt Asle Arvesen i Team Saxo Bank.

Når det gjelder Arvesens framtid i sykkellaget, er ting fortsatt uklart. Arvesen er blitt tilbudt ny kontrakt, men har også fått interessante kontraktsforslag fra andre sykkellag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere