RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tøffere for Armstrong i år

Lance Armstrong drikker champagne
Lance Armstrong drikker champagne Foto: Scanpix/EPA
Sist oppdatert:
Lance Armstrong har vunnet Tour de France fem år på rad. I år kan det bli verre. Her er seks gode grunner til at amerikaneren blir slått.

TV 2 Nettavisen følger også i år Tour de France direkte fra første til siste tråkk. Og i år som i fjor sendes rittet også på TV 2. Vi har tatt en prat med TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad om årets Tour de France.

Spørsmålet alle sykkelinteresserte stiller seg, er om noen kan slå Lance Armstrong.

- Svaret er ja, og det skyldes flere grunner, mener Kaggestad. Her presenterer vi seks gode grunner til at Lance Armstrong kan bli slått i årets Tour de France.

1. Løypeprofilen er annerledes enn i fjor. Det er bare én tradisjonell, flat tempoetappe. Den andre tempoetappen går i fjellene og er derfor ikke som i fjor. Det gjør at en god bakkeklatrer som sliter i temporitt får en helt annen mulighet til å henge med i teten.

2. Det er andre regler som gjelder for lagtempoetappen. I fjor fikk hver rytter tillegg i tid tilsvarende den tiden laget endte bak det beste. Nå er denne tidsstraffen befrenset oppad til 2,30 minutter. Så selv om for eksempel Euskaltel taper fem minutter, får ikke Iban Mayo og Haimar Zubeldia mer enn 2,30 minutter tillegg.

3. Rittet blir ikke like satt i begynnelsen, ettersom de skal gjennom Pyreneene før de kjører den vanlige tempoetappen, som er den nest siste etappen i årets TdF. Det betyr at det trolig vil være jevnere i teten lenger enn i fjor.

4. Jan Ullrich kjører for et mye sterkere lag (T-Mobile) enn i fjor (Team Bianchi).

5. Hjelperytteren Roberto Heras, som vant Spania Rundt i fjor, har forsvunnet fra laget til Lance Armstrong (US Postal). Dermed mister Kong Lance sin antatt best medhjelper i fjellene, og får i stedet en ny og tøff konkurrent. Heras er kaptein på Liberty Seguros (som het ONCE i fjorårets ritt).

6. Flere utøvere har hevet seg fra i fjor, ikke minst Iban Mayo. Andre spennende ryttere blir Alexander Vinokourov (nummer tre i fjor), Haimar Zubeldia, Denis Menchov og Jörg Jäksche.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere