RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SIKTER HØYT: Astana og Jakob Fuglsang har ambisjoner om å kjempe helt i teten i touren.
SIKTER HØYT: Astana og Jakob Fuglsang har ambisjoner om å kjempe helt i teten i touren. (imago / Sirotti / All Over Press)

- Topp tre er innenfor rekkevidde

Sist oppdatert:
Dansk håp går for pallplass i Tour de France.

Jakob Fuglsang sikter høyt før sommerens Tour de France. Han mener en pallplassering er innen rekkevidde.

Den danske Astana-rytteren endte sjuendeplass i fjorårets utgave av etapperittet. Han har et klart mål om at han en dag skal vinne treukersrittet.

- Jeg ble nummer sju i Touren i fjor og tror i hvert fall at topp tre-plassering er innenfor rekkevidde i år. Hvis sol, måne og stjerne står riktig, så kan man aldri vite hva som skjer, sier Fuglsang i et intervju med bladet Idrætsliv.

Fuglsang skal i hovedsak jobbe for lagkaptein Vincenzo Nibali under Tour de France. Dermed er hans egne muligheter noe svekket. Men håpet er intakt.

- Chris Froome vinner. Han virker å være på topp, samtidig som hele Sky-laget ser ut til å være klar til å gjenta suksessen. Laget arbeider hardt. Alberto Contador ser også bra ut, men han slår ikke Froome – heller ikke Nibali. Hvis alt går som det skal, tar jeg selv en femteplass, spår dansken.

Årets Tour de France starter i Leeds i England 5. juli.

Alexander Kristoff blir mest sannsynlig eneste norske deltaker i årets utgave. Spurtspesielisten er tiltenkt en kapteinsrolle for russiske Katjusja på de flate etappene.

Det er bekreftet at verken Lars Petter Nordhaug (Belkin), Edvald Boasson Hagen (Sky) eller Thor Hushovd (BMC) sykler rittet. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere