*Nettavisen* Sport.

- Trodde ikke jeg skulle slå dem

Foto: EPA/Scanpix

Linus Gerdemann overrasket alle på en middels dag for Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen.

17.03.10 15:17

Et brudd på fire syklister stakk avgårde fra feltet på toppen fire kilometer før mål, og klarte så vidt å holde unna for feltet helt fram til mål.

Tyskeren Linus Gerdemann var raskest og tok seieren i den første etappen av årets Tirreno-Adriatico, som gikk fra Livorno til Rosignano, foran Pablo Lastras fra Caisse d'Epargne og Matti Breschel fra Team Saxo Bank, mens Luca Paolini fra Acqua & Sapone ble nummer tre.

Ble overrasket
Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen kom i mål sammen med hovedfeltet.

Den tyske vinneren, som sykler for Team Milram, tok ikke en eneste seg det siste halvåret av 2009, men har så langt i 2010 allerede to seirer. Han vant også Trofeo Inca i Mallorca i februar.

- Jeg forventet ikke dette, fordi Matti Breschel og Luca Paolini var i firemannsgruppen og begge er ganske gode i spurten. Paolini så sterk ut den siste kilometeren, og hovedfeltet var ikke langt unna, så jeg trodde ikke at jeg skulle vinne. Jeg var avslappet og ble overrasket over at jeg slo disse gutta i spurten, sier Linus Gerdemann ifølge Cycling News.

Satser på sammenlagtseier
Team Milram-syklisten mistenker at både Paolini og Breschel åpnet spurtene sine for tidlig, og at vinden dermed hjalp ham til seieren.

- Det var god timing.

Gerdemann tok dermed ledelsen i rittet, og bekreftet dessuten at målet hans er å vinne rittet sammenlagt. Han har seks sekunders forsprang på nummer to, Lastras, etter åpningsetappen.

- Jeg er ganske motivert. I mitt forrige ritt, Ruta del Sol, hadde jeg ikke flaks, men jeg følte meg sterk. Når klatringene ikke er så lange, passer det kanskje bedre for eksplosive ryttere og jeg er kanskje en eksplosiv rytter. Jeg vil gjerne vinne Tirreno-Adriatico. Det er et av vårens store ritt og hele laget er svært motivert, sier Gerdemann.

Rittet avsluttes tirsdag i neste uke.

Voigt leder Paris-Nice
Peter Sogan fra Slovakia og Liquigas vant onsdag den tredje etappen av Paris - Nice, foran Joaquim Rodriguez fra Spania og Katusha og Nicolas Roche fra Irland og AG2R.

Tyskeren Jens Voigt, fra Team Saxo Bank, leder sammenlagt. Sogan er imidlertid bare seks sekunder bak i sammendraget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.