Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tylers hund fikk blodoverføring

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Tyler Hamiltons kone har meldt seg på i kampen for å renvaske OL-vinneren. - Hunden vår har dårlige erfaringer med blodoverføring. Tyler ville aldri gjort det samme, sier hun.

- Blodoverføringer fra fremmede er farlig. Det vet vi, for i juni gjennomgikk vår hund Tugboat en slik prosedyre, skriver Haven Hamilton på sin ektemanns hjemmeside.

Det var da det barnløse parets hund ble syk, at de motvillig gikk med på å forsøke blodoverføring. Men under den andre behandlingen gikk det galt.

- Tugboat ble lammet i venstre side som en reaksjon på det fremmede blodet. Han kom seg aldri, og hans siste dager ble mer ubehagelige for ham enn de behøvde, skriver Haven.

For fru Hamilton er Golden Retriverens sykdomshistorie et viktig bevis for CSC-rytterens uskyld.

- Med farene forbundet med blodoverføring friskt i minne, er det latterlig å tro at Tyler overhodet ville vurdere å få injisert en annen persons blod.

Selv forholder Tyler Hamilton seg fullstendig taus. Alle henvendelser videresendes til advokaten hans, skriver danske BT.

Syklisten får beholde gullmedaljen han vant på temporittet i Aten ettersom bare A-prøven påviste bloddoping. Han venter fortsatt på straffen etter at det under Spania Rundt ble avslørt at han hadde mottatt ulovlige blodoverføringer.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!