RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- UCI-topper beskyttet Armstrong

BLE SKJERMET: Ledere i syklingens øverste organ skjermet Lance Armstrong til tross for at mye tydet på at han dopet seg, hevder ny rapport.
BLE SKJERMET: Ledere i syklingens øverste organ skjermet Lance Armstrong til tross for at mye tydet på at han dopet seg, hevder ny rapport. Foto: Bas Czerwinski (Ap)
Det kommer frem i ny rapport.

En uavhengig kommisjon mener at ledere i syklingens øverste organ skjermet Lance Armstrong til tross for at mye tydet på at han dopet seg.

Det kommer fram i en rapport utarbeidet av sykkelsportens uavhengige reformkommisjon (CIRC).

Kommisjonen har ikke funnet noen sammenheng mellom Armstrongs pengegaver til Det internasjonal sykkelforbundet (UCI) og at positive dopingprøver skal ha vært hemmeligholdt. De gir imidlertid sterk kritikk for måten forbundet under presidentene Hein Verbruggen og Pat McQuaid forsøkte å holde utenfor Armstrong etterforskning.

- Flere eksempler viser at UCI-ledere har forsvart Lance Armstrong og tok avgjørelser fordi de var fordelaktige for ham. Dette var under omstendigheter hvor det var sterk grunn til å mistenke ham for doping, står det i rapporten.

- UCI unnlot Lance Armstrong fra regler og dopingtester til tross for mistankene. I tillegg støttet de ham offentlig så sent som i 2012, heter det videre.

I rapporten går CIRC også hardt ut mot pengebruken under presidentvalget i det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og oppfordrer til endinger i måten valget gjøres på. (©NTB)

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere