*Nettavisen* Sport.

- Veldig hardt allerede på de første etappene

I RUTE: Fjorårsvinneren av Tour de France, Chris Froome. Foto: (imago / Sirotti / All Over Pres)

Storformen til Tour de France-favoritten ga likevel seier.

23.06.14 12:01

En solid sluttspurt ga temposterke Chris Froome åpningsseieren i etapperittet Critérium du Dauphiné søndag.

Den regjerende Tour de France-mesteren vant med en margin på åtte sekunder på Alberto Contador.

Ved mellomtiden var Froome bare sekundet raskere enn spanjolen, men briten økte forspranget sitt i nedstigningen og på det flate oppløpet inn mot mål i Lyon.

- Jeg er veldig, veldig fornøyd med det jeg presterte i dag. Jeg trodde ikke at jeg skulle gjøre det så bra på en så kort og flat tempoetappe, sa Froome ifølge Cyclingnews.

Storformen på vei
- Jeg skal definitivt prøve å vinne sammenlagt her. Vi kommer til å gjøre alt vi kan, men det viktigste er å ha den gule trøya på slutten av rittet, ikke i starten. Dauphiné er veldig hardt i år allerede på 1.- og 2. etappe.

- Når vi ser på etappen i dag, så forventer vi at det blir veldig hardt i fjellene. Jeg føler at jeg er omtrent i samme slag som i fjor, hvis ikke enda bedre, kommenterte Froome.

Den kenyanskfødte briten gjorde unna den 10,4 kilometer lange tempoen i løpet av 13.13 minutter. Seieren gjør at Sky-rytteren sykler i gul ledertrøye under mandagens etappe.

De tre store
Froome ladet opp til fjoårets Tour de France med å vinne nettopp Critérium du Dauphiné.

Rittet er det første for året der både Froome, Contador og Vincenzo Nibali møtes. De blir sett på som den store favorittrioen foran neste måneds Tour de France.

Nibali ble nummer åtte på søndagens etappe. Italieneren var 13 sekunder bak Froome.

Lars Petter Nordhaug var i mål som nummer 132. Den norske Belkin-syklisten endte 1.10 minutt bak vinnertiden. For Thor Hushovd ble det en 148.-plass. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.