RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi får se Thor i finalen

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Søndag sykler Thor Hushovd for VM-gull i Madrid. Johan Kaggestad tror nordmannen kan vinne. - Jeg forventer i hvert fall at han er med i finalen, sier sykkeleksperten.

Thor Hushovd er allerede merittert nok til å kunne kalle seg Norges beste syklist gjennom tidene. Etappeseirer Tour de France og Vuelta a España, gode plasseringer i klassikerne og VM-seier på U23-tempo er en imponerende liste. Øverst troner likevel den grønne trøyen han hentet hjem på Champs-Ellysées i juli.

Tror på Thor
Søndag kan han imidlertid skrive et nytt, enestående kapittel i historien om norsk sykkelsport. Med en VM-seier på fellesstarten er han der oppe ved siden av legender som Bjørn Dæhlie og Ole Einar Bjørndalen.

- Jeg forventer å se Thor i finalen i morgen, sier sykkelkespert Johan Kaggestad til TV 2 Nettavisen.

- Han er i veldig god form, løypen passer ham bra og selv om han er alene er han smart nok til å utnytte de andre lagene i sin favør.

Alene
Og det er han nødt til skal han nå opp i det knalltøffe feltet. For mens storfavoritten Aleesandro Petacchi og de andre kanonene har fulle lag i ryggen, har Hushovd ingen andre til å hjelpe seg ved en eventuell punktering, velt eller til å hente mat og drikke. Det internasjonale sykkelforbundets (UCI) merkelige kvoteregler tilsier nemlig at Norge bare har én representant på startstreken.

- Håpløst av UCI, mener Kaggestad.

- Men uten uhell kan han likevel klare det, hvis han er kynisk nok.

Dessuten kan han forvente litt hjelp fra sine lagkamerater i Crédit Agricole. For selv om alle rytterne hevder det kun kjøres for nasjonens interesser, og at lojaliteten til lagene er lagt til side for noen dager, kan vi håpe på litt kompiskjøring.

- Jeg talte åtte Credit Agricole-ryttere i feltet. Det er ikke umulig at han kan få litt hjelp fra lojale lagkamerater. De hadde to mann blant de sju beste på tempoen (Andrey Kashechkin og Bradley Wiggins), og i tillegg er jo Julian Deane der. Kaschechkin kommer nok til å kjøre for Vinokourov, men det er ikke utenkelig at Wiggins eller Deane kan kjøre for Thor, sier Kaggestad.

Vanvittig kjør
Han tror vi får se et meget aggresivt felt og mye støting underveis. Først og fremst fra spanske hjemmefavoritter uten en klar spurtkanon på startstreken.

- Det kommer til å bli kjørt vanvittig. Jeg vil tro det blir veldig offensiv kjøring den siste halvdelen, og sjansene for at en utbrytergruppe kommer inn til mål er stor. Jeg ser ingen spanjoler som utmerker seg i en samlet sport, og de kommer derfor til å satse på å få avgårde et avgjørende brudd.

- Så er det opp til Thor å gamble på å komme seg med i det rette bruddet, mener Kaggestad.

Mange om beinet
Skulle Grimstad-rytteren komme seg gjennom de 270 harde kilometrene uten uhell og eventuelt ha tilstrekkelig flaks, er det ikke utenkelig at han kan stå øverst på seierspallen i Madrid. Men det er mange om beinet.

- Petacchi er den store favoritten. Men det er mange som kan vinne, sier Kaggestad, og nevner den australske duoen Allan Davies og Robbie McEwen som to utfordrere. Italienske Paolo Bettini er en annen.

- Bettini har mange gode egenskaper, og er mann som kan være veldig farlig i et brudd. Jeg er mer usikker på Tom Boonen, som ikke har vært i like fryktingytende form i det siste.

Enormt stort
Johan Kaggestad nøler ikke et sekund på spørsmålet om en VM-seier vil være karrierehøydepunktet for Hushovd.

- Utvilsomt. En VM-seier overgår alt det andre Thor har gjort. Det er også mye større enn for ekesempel en VM-seier på ski. Det vil være en kjempebragd om han skulle vinne.

Thor Hushovd ankom Madrid fredag kveld. I dag skal han gjennom en lett treningsøkt, før massasje og hvile skal fremskaffe overskuddet som skal til for å nå helt til topps i morgen.

TV 2 Nettavisen følger herrenes fellesstart direkte fra klokken 10 søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere