RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ville jeg vært så dum?

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Alexandre Vinokourov hevder fortsatt sin uskyld.

I 2009 håper Alexandre Vinokourov å gjeninnta sykkelmanesjen. Han forlot Tour de France i skam sammen med resten av Astana-laget i 2007.

Kasakhstaneren ble utestengt i ett år etter at det ble påvist en ulovlig blodoverføring etter den andre hviledagen, men fremdeles påstår han at han ikke har gjort noe galt.

- Tror du, helt ærlig, at jeg ville ha vært så dum? Vi vet alle at en blodoverføring kan spores enkelt. Hvorfor skulle jeg ta den risken, når jeg ikke kunne vinne touren? På grunn av velten var den jo allerede tapt, sier Vinokourov til De Telegraaf ifølge feltet.dk.

Skylder på såret
I stedet mener Vinokourov at uhellet er årsaken til de unormale blodverdiene. Herunder kroppens reaksjon på en betennelse i såret han pådro seg i kneet.

- Jeg har ikke noe bevis for det, men det er tydelig at han blodspeilet mitt ikke var i orden, sier han og beklager samtidig at UCI (det internasjonale sykkelforbundet) ikke ønsker å gjennomgå blodprøvene hans én gang til.

- Dessverre er det alltid noen som vil betvile min oppriktighet. Når jeg sier at jeg aldri har dopet meg, vil det alltid finnes noen som ikke tror meg. Men jeg vet at jeg helt sikkert ikke har brukt ulovlige midler. Jeg vil gjerne vise verden at jeg kjører rent og at jeg fortsatt kan vinne store løp.

«Double trouble»
Dersom Vinokourov skal få sjansen til det neste år, må han bestige to hindre. For det første må han få innpass ved siden av Astana-stjernene Alberto Contador og Lance Armstrong.

Astana-manager Johan Bruyneel er heller ikke overivrig på å få Vinokourov i stallen foran neste sesong

- Jeg har ikke hatt noe kontakt med ham siden jeg overtok laget. Astana-eierne har heller ikke nevnt noe om dette. Slik jeg forstår det vil ikke UCI nøye seg med en ettårig karantene, dermed er emnet utdebattert for mitt vedkommende, sier han.

I tillegg gir ikke UCI seg uten kamp. Årsaken til at han slapp unna med en ettårig karantene, var nemlig at han på det tidspunktet hadde bestemt seg for å oppgi sin aktive karriere. Dermed ender trolig saken i CAS (den internasjonale voldgiftsdomstolen).

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere