*Nettavisen* Sport.

- Visste ikke om jeg orket å spurte

RASKEST: Alexander Kristoff avsluttet Tour of Norway på beste vis. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Alexander Kristoff best etter kraftanstrengelse.

25.05.14 18:47

Alexander Kristoff vant avslutningsetappen i Tour of Norway mellom Gjøvik og flyplassen Eggemoen utenfor Hønefoss søndag ettermiddag.

Spurtspesialsiten mistet kontakten med de fremste ved et tidspunkt, men hentet seg inn og var suveren på de siste meterne da han begynte å lukte seier foran ringerikspublikummet.

- Jeg kjørte alt jeg hadde for å komme opp, og da jeg kom meg dit visste jeg ikke om jeg orket å spurte, sa en smilende og fornøyd Kristoff til TV 2.

- Dette var ikke lett, men dette var betydelig framgang fra i går.

«Sanremo-duell»
26-åringen ble hektet av før innspurten på etappen mellom Brummunddal og Lillehammer lørdag. Dagen etter ville han vise seg fra en bedre side, selv om det også ble kjørt tøft fra blant andre Lars-Petter Nordhaug mot slutten.

Kristoff viste igjen at han har spurtformen inne før sommerens Tour de France. De saftige avslutningene til Katjusja-syklisten har tidligere i år blant annet gitt seier i monumentklassikeren Milano-Sanremo.

Selv ikke Gerald Ciolek, som vant samme Milano-Sanremo i fjor, hadde en sjanse på oppløpet. Tyskeren måtte nøye seg med tredjeplass, mens Jean-Pierre Drucker fra Luxembourg ble nummer to.

Bjørn Tore Hoem ble nest beste nordmann på sjuendeplass. Sondre Holst Enger fullførte på plassen bak.

Vant poengtrøya
I fjorårets versjon av rittet klarte Kristoff å kapre tre etappeseirer. I år måtte Katjusja-stjernen nøye seg med to i noe tøffere løyper, men Stavanger-mannen fikk også med seg den grønne poengtrøya.

Polske Maciej Paterski fra CCC-laget vant sammenlagt. Polakken tok seg forbi nederlandske Marc de Maar (UnitedHealthcare) og sikret seg dermed seieren i etapperittet.

Tre sekunder skilte ned til De Maar, mens Nordhaugs lagkamerat i Belkin, tredjemann Bauke Mollema, var ni sekunder etter Paterski.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag