*Nettavisen* Sport.

– Armstrong kan vinne Touren

Foto: AFP/SCANPIX

Det brygger opp til intern konflikt i sykkellaget Astana foran årets Tour de France.

05.01.09 19:23

Mye har vært skrevet om det kasakhstanske laget etter at legendariske Lance Armstrong annonserte sitt comeback i fjor høst. Ikke minst har det ved gjentatte anledninger vært antydet at mesterens tilbakekomst vil føre til gnisninger innad i laget.

Astana har allerede sin soleklare kaptein i Tour de France-vinneren fra 2007, spanske Alberto Contador. Flere eksperter har hevdet at 26-åringen neppe vil finne seg i å spille annenfiolin.

Selv har Armstrong avvist at han ønsker å utfordre Contador om kapteinsrollen – og understreket at han anser seg selv som hjelperytter foran Tour de France.

Ny næring
Teamledelsen med ringreven Johan Bruyneel i spissen er av en litt annen formening. I et intervju med den nederlandske avisen De Telegraaf kommer han med uttalelser som fort gir ny næring til spekulasjonene om interne stridigheter i Astana.

På spørsmål om Armstrong kan vinne i Frankrike i juli, svarer han:

– Han er etter min mening én av kandidatene, men kanskje lar jeg meg påvirke for mye av hvor god han har vært tidligere.

Bruyneel var Armstrongs teamsjef i det amerikanske Discovery-laget. Sammen feiret de ikke mindre enn sju strake seirer i verdens mest prestisjetunge landeveisritt på sykkel.

Med sine ferskeste uttalelser feier i det minste Astana-sjefen vekk all tvil rundt om Armstrong kommer til å delta i sommerens Tour de France. Amerikaneren blir med.

– Løser seg selv
Om debatten rundt hvem som skal være kaptein for laget, sier Bruyneel:

– Det er ingen lett situasjon, men jeg er overbevist om at problemet med to kapteiner løser seg selv. Tour de France blir alltid vunnet av den sterkeste rytteren. Rytterne selv føler bedre enn noen andre hvordan styrkeforholdet mellom dem er.

Teamsjefen forteller i det samme intervjuet om sitt meget spesielle forhold til Armstrong, og at han først ble sint da vennen ville gjøre comeback. Etter å ha oppholdt seg sammen med sin tidligere elev i fire dager, var han imidlertid overbevist om avgjørelsen var rett. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.