RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

– Mener han ikke gjorde noe galt

Sist oppdatert:
Diskede Mark Cavendish vil ha poengene tilbake.

Det ble svært dramatisk i kampen om spurtpoengene på lørdagens etappe av Tour de France. Thor Hushovd mente han ble presset mot gjerdet av Mark Cavendish, og nordmannens lag leverte en protest etter at løpet.

Og allerede før Cervelos klage ble mottatt av juryen, hadde arrangøren bestemt at Cavendish skulle diskes.

Dermed ble Columbia-rytteren fratatt både plassering, og poeng. Han ble til slutt plassert som nummer 154.

Vil anke avgjørelsen
Nå ønsker imidlertid den raske briten å få de tapte poengene tilbake. Ifølge Columbias sportsdirektør, Brian Holm, mener nemlig briten at han ikke gjorde noe galt.

– Mark har sett spurten på TV, og mener at han ikke gjorde noe galt. Han sier at barrieren går inn, men han holder sin bane. Han kjører alltid reglementert, og svaier aldri, sier Holm til dansk TV 2.

Ifølge sportsdirektøren vil laget nå undersøke om det går an å få avgjørelsen omgjort.

– Ingen ankemuligheter
Det er imidlertid lite trolig at anken vil bli tatt til følge. Tour de France-juryformann Martin Bruun var nemlig klar på at det ikke finnes anke-muligheter på avgjørelsen, og at det var liten tvil om at Cavendish hadde brutt reglene.

– Det er ingen ankemuligheter. Cavendish stengte Hushovd på en uakseptabel måte, og vi har bestemt oss for å diskvalifisere han fra denne spurten, sier Bruun til TV2.

Etter å ha mistet poengene på lørdagens etappe er Cavendish nå 18 poeng bak Hushovd i kampen om poengtrøyen. Hushovd har 218 poeng, mens briten har 200.

Innrømmer isfront
Overfor NTB innrømmer nordmannen at det nå er en isfront mellom han og Cavendish.

– Før Touren var vi på talefot og snakket sammen i feltet innimellom. Men etter seieren min i Barcelona og da jeg overtok den grønne trøyen i Andorra, sa han ingen verdens ting til meg. Han driver med urent spill og tåler rett og slett ikke at jeg kjemper mot ham og tar trøya fra ham, forteller Hushovd.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere