*Nettavisen* Sport.

Alle håper «viktige» Sky blir Tour of Norway-klare

Lars Petter Nordhaug (t.v.) og Edvald Boasson Hagen håper at de møter hverandre i Tour of Norway i 2015. Her like etter presentasjonen av Tour of Norways etapper neste år. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Johan Kaggestad savnet Team Sky i årets Tour of Norway. Alle parter krysser fingrene for at de blir startklare i 2015.

Under arrangørens løypepresentasjon tirsdag ble det klart at nesten alle «norske» profflag er klare for neste års Tour of Norway:

Edvald Boasson Hagens nye lag MTN-Qhubeka, Alexander Kristoffs Katjusja, Sondre Holst Engers IAM og Lotto-Soudal med Vegard Breen.

Verdensledende Sky, med Lars Petter Nordhaug på laget og Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch som sportsdirektører, er ikke helt i boks.

Flaggskipet

Johan Kaggestad, sykkelekspert i TV 2, sier til NTB at Tour of Norway trenger PR-en som Sky bringer.

- Sky er flaggskipet. De har en usedvanlig god stall og har vært ledende i flere år nå. Det var et virkelig stort savn da de ikke var med i år. Nå, med Lars Petter på laget, blir det ekstra viktig å få de med, mener Kaggestad.

Både Nordhaug og sportsdirektør i Sky, Gabriel Rasch, var til stede da løypa ble presentert. Begge håper at de får ta del i neste års ritt.

- Vil presse på

- Jeg håper virkelig vi i Sky stiller til start. Akkurat nå ser det positivt ut, og vi har i alle fall to sportsdirektører som er ivrige og som vil presse på, sier Rasch til NTB.

Klikk på bildet for å forstørre.

Johan Kaggestad likte det han så da Tour of Norway tirsdag presenterte sine etapper av løpet for 2015. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)


Bøygen for laget er at Tour of Norway, fra 20. til 24. mai, bare er tre dager etter Tour of California avsluttes.

- Og så er Giro d'Italia på samme tid. Men jeg håper virkelig at det går i orden, sier Rasch, som skiller lag med Boasson Hagen ved årsskifte.

Nordhaug returnerer til Sky etter to år i Belkin. Han krysser det som kan krysses, for at hans nygamle lag blir klare.

- Jeg tror og håper at vi kommer til å stille i Tour of Norway. Det hadde vært veldig kult å få sykle rittet også neste år, forteller Nordhaug til NTB. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.