RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Etter ni år i toppen av internasjonal sykkelsport offentliggjorde Andy Schleck torsdag at karrieren er over.
Etter ni år i toppen av internasjonal sykkelsport offentliggjorde Andy Schleck torsdag at karrieren er over. Foto: Chris Graythen (Afp)

Andy Schleck legger opp

Etter ni år i toppen av internasjonal sykkelsport offentliggjorde Andy Schleck torsdag at karrieren er over.

Schleck ble tvunget til å ta pause på ubestemt tid etter at han pådro seg en kneskade under årets Tour de France. Nå har 29-åringen innsett at det blir umulig å komme tilbake etter den stygge velten.

– Jeg er selvfølgelig skuffet over at karrieren min slutter på denne måten, sier Schleck i en pressemelding fra Trek-laget.

– Jeg skulle gjerne ha fortsatt å kjempe, men knærne mine tillater det ikke. Siden velten har det ikke vært noen framskritt. Båndene er riktignok leget, men den ødelagte brusken er en helt annen historie, utdyper han.

Andy Schleck vant flere av sykkelsportens aller største ritt i løpet av sin innholdsrike karriere. Fire ganger var han på pallen sammenlagt i de tre store etapperittene.

I 2009 sto han på toppen av seierspallen i sykkelklassikeren Liege-Bastogne-Liege etter et imponerende solobrudd, og året etter ble han tilkjent sammenlagtseieren i Tour de France etter at Alberto Contador ble felt for brudd på dopingreglementet.

Selv fremhever luxemburgeren seieren på fjelletappen til Galibier i 2011-utgaven av Tour de France som en av sine største og mest minneverdige triumfer. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere