RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Antidoping Norge tror sentrale personer i norsk sykkelsport holder tilbake dopinginformasjon. Det framgår av en ny rapport.
Antidoping Norge tror sentrale personer i norsk sykkelsport holder tilbake dopinginformasjon. Det framgår av en ny rapport. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Antyder norsk hemmelighold om doping

Sist oppdatert:
Antidoping Norge tror sentrale personer i norsk sykkelsport holder tilbake dopinginformasjon. Det framgår av en ny rapport, skriver VG.

30 personer i det norske sykkelmiljøet har det siste halvannet året hatt samtaler med Antidoping Norge. Målet har vært å få på bordet informasjon om sykkelsportens skyggesider.

Nå foreligger sluttrapporten for prosjektet, og den går langt i å antyde at enkelt av de involverte sitter på mer informasjon enn de har villet ut med.

– Når vi har pratet med folk, har vi opplevd to ulike virkelighetsforståelser: Den ene siden hevder å ha vært naiv. De har ikke sett noe som helst. Den andre siden sier at dersom du har vært en del av sykkelsporten, må du ha lukket både ører og øyne om du ikke har fått med deg noe, sier daglig i Antidoping Norge, Anders Solheim, til VG.

Han ønsker ikke å kommentere om noen har innrømmet dopingbruk i samtalene, og understreker videre at prosjektet ikke har hatt til hensikt å få noen til å stå fram.

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen stiller seg bak de konklusjonene Antidoping Norge trekker i sin sluttrapport.

– Vi sitter med et klart inntrykk av at noen vet mer enn de forteller. Det er nesten påfallende at noen kan være så naive som de gir uttrykk for. Er det mulig? Spør han.

Tiedemann Hansen understreker samtidig at han ikke vil kaste mistanke på noen. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere