RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets første prestisjeduell

Sist oppdatert:
Tirsdag er det duket for årets første duell mellom spurtkanonene Robbie McEwen og Thor Hushovd. Hushovd mener selv han aldri har vært bedre trent så tidlig i sesongen.

Tirsdag starter Tour Down Under (Australia Rundt) med gateritt i Adelaide. Deretter står fire kuperte etapper for døren, før årets første etapperitt avsluttes med et nytt gateritt neste søndag.

Perfekte forhold
Thor Hushovd og hans lagkamerater har vært på plass på andre siden av kloden i to uker allerede. I den australske sommeren har Crédit Agricole funnet fantastiske treningsforhold foran den lange sykkelsesongen som står for døren.

- Vi dro ned tidlig for å utnytte de gode treningsforholdene. Vi fant ut at det var en grei måte å gjøre det på, når vi først skulle dra så langt. Det er godt og varm her nede. 30 grader i skyggen, så det er deilig å bare kunne hoppe i shortsen, sier Thor Hushovd til TV 2 Nettavisen.

Superduell
Det er første gang Hushovd deltar i Australia Rundt, og han har ikke de store ambisjonene om å hevde seg i sammendraget. Han håper imidlertid å få markert seg i spurten - og aller helst sette erkerivalen Robbie McEwen på plass på hjemmebane.

- Målet mitt her nede er først og fremst å komme i gang med sesongen, og få svar på at det jeg har gjort i vinter er riktig. Men jeg har selvsagt som mål å vinne noen etapper.

- Og så kan vi få årets første store duell mot Robbe McEwen – på hans hjemmebane?

- Ja, det blir veldig spennende å se hvordan jeg ligger i rute i forhold til Robbie. Jeg håper det viser at jeg er der jeg bør være. Men er klart det er litt prestisje også, og ikke minst viktig for selvtilliten å få et overtak så tidlig i sesongen, sier Grimstad-rytteren.

Bedre enn i fjor
Før startskuddet går i Adelaide, føler i hvert fall spurtkanonen at han ligger bra an. Etter den fantastiske fjorårssesongen har Hushovd trent optimalt, og mener selv at han er bedre enn på samme tid i fjor.

- Jeg har aldri trent så bra noen gang som i høst og vinter. Jeg syklet veldig mange kilometer i desember, og hadde en bra juleferie hjemme i Norge. Jeg gikk mye på ski, og fikk i meg litt juleribbe. Det er viktig å feite opp magen litt også, ler han.

- Jeg kan nok si at jeg er kommet lenger i år enn på samme tid i fjor.

Satser på klassikerne
Etter Australia Rundt går turen tilbake til Frankrike, hvor det venter noen knallharde treningsøkter. Formen skal finpusses før sesongens første store mål, vårklassikeren Milan - San Remo i Italia. Her ble Hushovd nummer to i år. En seier her, eller i én av de andre vårklassikerne, står øverst på nordmannens ønskeliste for sesongen.

- Det er selvsagt viktig å prøve å vinne den grønne trøyen igjen. Men jeg er først og fremst veldig sugen på å vinne én av de tre store vårklassikerne. Og av dem er nok Paris – Roubaix den største. Jeg mangler en slik seier på merittlisten min, sier Hushovd.

Mistet Moreau
I fjor stakk det belgiske fenomenet Tom Boonen av med seieren i både Paris - Roubaix og Flandern Rundt. Skal Hushovd klare å kopiere den bragden, er han avhengig av å ha et godt lag i ryggen. Og selv om Crédit Agricole har mistet sterke ryttere som Christophe Moreau og Andrej Kaschechkin, føler nordmannen at han har et minst like sterkt lag bak seg som i fjor.

- Laget er nok en del svakere sammenlagtmessig, men når det gjelder det som har med spurter å gjøre virker det solid og ganske komplett. Vi har hentet noen nye med tanke på styrke mine sjanser, sier han.

Det er liten tvil om at Hushovd er det franske lagets viktigste rytter. Etter at Moreau sa takk for seg, er enda tydeligere at Credit Agricole er satt sammen for å sykle sin norske stjerne frem til store triumfer.

- Det blir nok enda mer fokus på meg enn i fjor, ja. Laget satser for fullt på klassikerne og på etappeseiere i Touren.

De fire store
I morgen kan vi få den første pekepinnen på styrkeforholdet mellom Thor Hushovd og erkerivalen Robbie McEwen. Sammen med nevnte Tom Boonen og den rå italieneren Alessandro Petacchi, utgjør de kvartetten internasjonale sykkelmagasiner har døpt "The gigantic four". Det meste tyder på at det er nettopp disse fire som skal slåss om de store trofeene også i årets sesong.

- Det er veldig gøy å bli nevnt i samme klasse som slike ryttere, gliser Hushovd. Fast bestemt på vise at han er tilliten verdig.

PS! Thor Hushovd har selskap av Mads Kaggestad "Down Under" . I tillegg stiller Crédit Agricole med følgende ryttere:

Lazslo Bodrogi (Ungarn), Alexandre Botcharov (Russland), Julian Dean (New Zealand), Jann Kirsipuu (Estland) og Mark Renshaw (Australia). Patrice Halgand brakk kragebeinet på trening før helgen, og er derfor ikke med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere