RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Armstrong: - Jeg risikerer å bli ruinert

TILSTO DOPINGJUKS: Under denne praten med Oprah Winfrey i januar 2013 innrømte Lance Armstrong endelig at han dopet seg da han vant Tour de France sju år på rad.
TILSTO DOPINGJUKS: Under denne praten med Oprah Winfrey i januar 2013 innrømte Lance Armstrong endelig at han dopet seg da han vant Tour de France sju år på rad. Foto: George Burns (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kan bli dømt til å betale 800 millioner kroner i erstatning.

Lance Armstrong innrømmer at han risikerer gå mot økonomisk ruin dersom han blir dømt til å betale 800 millioner kroner (100 mill. dollar) i rettssaken som avgjøres av en amerikansk jury senere i år.

Det er hans tidligere lagkamerat i US Postal-laget, Floyd Landis, som har saksøkt Armstrong og vil ha erstatning. Han har fått med seg de amerikanske myndighetene i søksmålet og vil få en tredel hvis de får medhold i retten.

Det var blant annet Landis innrømmelse av doping som bidro til at amerikanske antidopingmyndigheter fikk bevis for de mange anklagene mot Armstrong. Dopingboblen sprakk i 2012.

Det hele førte til at Armstrong blant annet ble fratatt de sju Tour de France-seierne han tok.

– Vi kommer ikke til å kunne sitte noen steder, for jeg har ikke 100 millioner. Jeg mener jeg har en god sak, det er alt jeg vil si. Jeg vil ikke «jinxe» meg selv, men man vet aldri hvordan disse folkene ser på det hele, sa Armstrong.

– Jeg kan ikke gå rundt å være lei meg for enkelthendelser. Jeg beklager overfor personene som var trodde på meg, som var en støttende fans og forsvarte meg i tykt og tynt, og som ble sittende igjen som idioter.

– Jeg beklager fremdeles overfor disse personene. Jeg er virkelig lei meg og bekymret for Mary-Jane i Ohio, Doug i Pennsylvania eller Liam i Birmingham.

– Hvis jeg kunne gått over hele verden og bedt om unnskyldning ansikt til ansikt, så skulle jeg gjort det, sa Armstrong blant annet i intervjuet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere