*Nettavisen* Sport.

Armstrong fremdeles i tenkeboksen

Foto: AP/Scanpix

Det amerikanske sykkel-esset Lance Armstrong har fremdeles ikke bestemt seg for om han stiller til start i Tour de France til sommeren.

07.01.05 18:44

Lance Armstrong har vunnet verdens hardeste sykkelritt seks ganger. Nå kommer stjernesyklisten med et hint om at han ikke ønsker å gå for sin syvende strake seier. Tidligere har sykkel-stjernen uttalt at han først i mai i år ville bestemme seg for om han skal sykle Touren eller ikke.

Amerikaneren mener han har bevist sine egenskaper som etapperittsyklist.

- Jeg vil ikke dra tilbake dit. Hvilken virkelighet er best; vil jeg tilbake, eller er det andre ting jeg vil gjøre? Det er andre ting jeg vil gjøre i sykling, sa Armstrong i et intervju med den nederlandske TV-kanalen NOS-TV.

TV-intervjuet ble gjort i november i fjor, men ble først sendt 5. januar.

Foreløpig ikke bekreftet
Lance Armstrongs team Discovery Channel har imidlertid fremdeles ikke bekreftet offisielt at «Big» Lance dropper Tour de France 2005. Først på en pressekonferanse i Silver Spring, Maryland, 10. januar gir Team Discovery svar på om Lance Armstrong blir blant syklistene som skal sykle i Frankrike sommeren 2005.

Det er også usikkert om Lance Armstrong stiller til start i de øvrige Grand Tour-løpene kommende sesong.

Han nekter å sykle Giro d'Italia så lenge italienerne fortsetter å kritisere ham for samarbeidet med den kontroversielle legen Michele Ferrari, skriver NTB.

Armstrong vil heller ikke delta i Spania Rundt. Han mener rittet ikke er stort nok.

- Problemet er at Giroen er større en Spania Rundt, hvor jeg ikke skal delta, forklarte han.

Satser på endagsrittene
Hovedmålene kommende sesong blir dermed endagsrittene Flandern rundt, Paris - Roubaix, Fleche Wallonne og Liege - Bastogne - Liege.

- Jeg har en enorm trang til å satse på nettopp de løpene, slo Armstrong fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.