RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Armstrong holder seg borte

Sist oppdatert:
Sjudobbelt Tour de France-vinner Lance Arsmtrong garanterer at han aldri kommer til å være til stede ved fremtidige utgaver av rittet.

- Jeg vil ikke ta hyklere som Leblanc, Prudhomme eller Clerc i hånden. Adri! sier den amerikanske sykkellegenden.

- I startområdet? Ved målstreken? Ikke tale om, legger han til.

Armstrong tok det svært ille opp da Tour de France-direktør Jean-Marie Leblanc i august sa at han følte seg sviktet av Armstrong. Uttalelsene kom like etter at den franske avisen L'Equipe trykket påstandene om at Discovery-rytteren var dopet da han vant Tour de France i 1999.

Da løypen for neste års ritt ble offentliggjort i Paris i oktober, ble Armstrong knapt nok nevnt av arrangørene. Ikke så rart da, kanskje, at tidenes mestvinnende Tour-rytter ikke føler seg velkommen.

- Jeg vil selvsagt være til stede under noen av rittene i Europa neste år, og jeg kommer jo til å besøke noen av hotellene til syklistene, men dere vil ikke se meg ved start eller mål.

Armstrong er imidlertid nøye med å understreke at han ikke er har noe i mot franskmenn generelt.

- Jeg har ikke noe i mot Frankrike eller franskmenn. Kritikken min retter seg utelukkende mot Tour de France-organisasjonen og mot avisen L'Equipe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere