Armstrong tapte i retten

Foto: Joel Saget (AFP/Scanpix)

Lance Armstrong gikk rettens vei for å få med en benektelse av dopingbeskyldningene som framkommer i «LA Confidential: The Secrets of Lance Armstrong».

21.06.04 19:28

Boka «LA Confidential: The Secrets of Lance Armstrong» beskylder Lance Armstrong for dopingmisbruk. Armstrong krevde å få legge med en benektelse av disse påstandene i boka, som ble utgitt forrige uke.

Men retten dømte mot 33-åringen, som tidligere også har lovet å saksøke utgiverne.

Boka fokuserer på uttalelser fra Emma O'Reilly, en fysioterapeut som jobbet med Armstrong fra 1998 til 2000. O'Reilly hevder at Armstrong brukte det forbudte stoffet EPO.

Advokatene som representerte utgiveren La Martiniere i rettssaken, forsvarte boka og argumenterte ifølge AFP med at en dom i Armstrongs favør ville være begynnelsen på slutten for undersøkende journalistikk.

- Jeg er veldig skuffet. Jeg deler ikke rettens oppfatning, sa Armstrongs advokat, Christian Charriere-Bournazel, til AFP. Dommen ble anket, og Charriere-Bournazel håper at ankesaken finner sted mot slutten av denne uka eller i begynnelsen av den neste.

Emma O'Reilly hevder for øvrig også at Armstrong ba henne kaste flere poser med et ulovlig preparat etter et ritt i 1998, og at han under trening i Pyreneene i mai 1999 ba henne kjøre til Spania for å hente doping som hun senere ga ham på en parkeringsplass.

I boka forteller O'Reilly at hun ble bedt om å sminke over sprøytemerker på armen hans i forbindelse med en medisinsk undersøkelse under Tour de France i 1999.

Lance Armstrong har aldri testet positivt for noe ulovlig middel, og har alltid tatt sterk avstand fra dopingsmibruk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag