*Nettavisen* Sport.

Armstrongs hjelpere klare

Foto: SCANPIX/AFP Photo / Miguel RIOPA

Lance Armstrong har plukket ut sine åtte hjelpere til årets Tour de France. To «gamle travere» fikk ikke plass.

23.06.04 08:39

Den ene er colombianeren Victor Hugo Pena, som i fjor overraskende ledet Tour de France sammenlagt gjennom tre etapper. Han ble den første colombianer med gul ledertrøye i rittet og satte hjemlandet på hodet fram til eventyret var over etter 7. etappe.

Mest minneverdig var likevel TV-bildene som viste Victor Hugo Pena i gult som ved en anledning fungerte som vannbærer for kaptein Armstrong. Sammen med Pena er luxembourgeren Benoit Joachim reserve i årets lag.

Rytterne som skal hjelpe den amerikanske favoritten til det som kan bli hans sjette sammenlagtseier på rad er George Hincapie (USA), Floyd Landis (USA), Viatsjeslav Jekimov (Russland), Pavel Padrnos (Tsjekkia), Jose Azevedo (Portugal), Manuel Beltran (Spania), Jose Luis Rubiera (Spania) og Benjamin Noval (Spania).

George Hincapie er eneste rytter i laget som har hjulpet Armstrong samtlige fem år tidligere. Nye i laget fra i fjor er Azevedo og Noval. I de avgjørende fjellene regnes Azevedo, Beltran og Rubiera som Armstrongs nærmeste støttespillere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.