RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKUFFET: Kurt Asle Arvesen.
SKUFFET: Kurt Asle Arvesen. Foto: Doug Pensinger (Afp / NTB scanpix)

Arvesen: - Aldri fått tilbud om doping

Sist oppdatert:
Kurt Asle Arvesen er lei av å forsvare sine seirer på sykkelsetet.

40-åringen er likevel ikke overrasket over de nye avsløringene om Bjarne Riis og den øvrige ledelsen i hans tidligere lag, Team CSC

I rapporten utarbeidet av Anti Doping Danmark (ADD) kommer det fram at Bjarne Riis kjente til doping i Team CSC. Et lag Arvesen var en del av fra 2004 til 2009. Flere tidligere CSC-ryttere, senest Nicki Sørensen, har også innrømmet dopingbruk.

- Det er ikke overraskende. Det har vært kjent i lang tid at ryttere på laget brukte doping, helt siden Ivan Basso ble tatt. Det kommer drypp etter drypp, sier Arvesen til TV 2.

Verken Arvesens eller noen andre norske syklisters navn kommer fram i rapporten som ble offentliggjort tirsdag. Likevel er eresfjordingen lei av å måtte forsvare seg.

- Jeg er lei av å forsvare de få seirene jeg er utrolig stolt av. Jeg startet karrieren i 1996 og ble U23-verdensmester i 1997. Jeg skulle ha sittet igjen med mange flere seirer hvis man tenker matematisk sett, sier han.

I et intervju med VG fastholder Arvesen at han aldri har fått doping selv, og heller aldri har sett lagkamerater bruke det. Samtidig forstår han at folk blir skeptiske til ham på grunn av CSC-fortiden.

- Ja, men det å ha vært proffsyklist på den tiden, med alt som har kommet fram, er i seg selv mistenkelig, sier Arvesen til VG.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere